Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Eνημερώσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης» (ΕΣΕΕ) στην έδρα της Α' Στρατιάς, στη Λάρισα, που συντονίζει τη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με την κωδική ονομασία EUFOR RCA, επισκέφτηκε χτες ο ακόλουθος Αμυνας της Ολλανδίας, συνταγματάρχης Johannes Gerardus Blom.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «πέτυχε» (για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης) να επιλεγεί το ΕΣΕΕΕ (ένα από τα 5 συνολικά ευρωενωσιακά στρατηγεία) προκειμένου να συντονίζει την EUFOR RCA, «την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ (σ.σ: υπάρχουν συνολικά 17 αποστολές), καθόσον πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση της ΕΕ με στρατεύματα ανεπτυγμένα στο έδαφος», όπως τονίζουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές. Επιχείρηση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρόσχημα εμφύλιες συγκρούσεις που προηγούμενα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.

Στο πλαίσιο της «συνέχειας του κράτους» για την οποία μιλούσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ήδη από τον Οκτώβρη 2014, όταν επισκέφτηκε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε το υπουργείο Αμυνας -«συνέχεια» που, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτήθηκε και με το γεγονός ότι στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών η παράδοση - παραλαβή μεταξύ απερχόμενων και νέων υπουργών επισπεύσθηκε και έγινε μια μέρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα - η επιχείρηση συνεχίζει να συντονίζεται από τη Λάρισα, προκειμένου να εδραιωθούν ευρωενωσιακά μονοπώλια σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση στο κέντρο της αφρικανικής ηπείρου και πλούσιο ορυκτό πλούτο.

Σε αυτήν τη βάση, ο Ολλανδός ακόλουθος έγινε δεκτός από τον διοικητή της επιχείρησης, Γάλλο υποστράτηγο Philippe Ponties και ενημερώθηκε επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατηγείου, τις τρέχουσες επιχειρησιακές εξελίξεις, την «ανθρωπιστική κατάσταση» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καθώς και τα μέχρι σήμερα «επιτεύγματα» της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org