Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... που συμφέρει

Παρεμπιπτόντως, θυμηθήκαμε ότι σε ανύποπτο χρόνο Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ συνυπέγραφαν άρθρο στον αμερικανικό Τύπο, παρακινώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει την προοπτική ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, επειδή «συμφέρει τις ΗΠΑ μια τέτοια προοπτική»! Στο άρθρο τους υποστήριζαν πως «αν ο Αλ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ», αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές βάσεις (...) Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ». Διατείνονταν ακόμα ότι «η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δε θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακόμα πιο αποκαλυπτικό για το μείγμα διαχείρισης που οι κύριοι αυτοί πρεσβεύουν είναι το βιβλίο που έχουν από κοινού εκδώσει με το οποίο προτείνουν: «Πανευρωπαϊκό "θερμιδικό" πρόγραμμα το οποίο: α) θα εξασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια, κατά τα πρότυπα του προγράμματος "food stamps" (κουπόνια σίτισης) που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, και β) θα παρέχει το ελάχιστο των ενεργειακών και μεταφορικών αναγκών (ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και εισιτηρίων στις μαζικές συγκοινωνίες)».

Αν κανείς αναγνωρίζει εδώ τις προτάσεις διαχείρισης της ακραίας φτώχειας της κυβέρνησης, δεν πέφτει έξω. Είναι σαν να λέμε οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org