Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤ
Σαλονικιώτικη κόντρα... πράξη 2η

ΠΑΟΚ και Αρης τα ξαναλένε σήμερα στην Πυλαία μια βδομάδα μετά το προηγούμενο ραντεβού τους

MotionTeam

ΠΑΟΚ και Αρης τα ξαναλένε σήμερα στην Πυλαία μια βδομάδα μετά το προηγούμενο ραντεβού τους
Η δεύτερη αναμέτρηση σε διάστημα μιας βδομάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη, στην Πυλαία αυτή τη φορά, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη 15η αγωνιστική της Α1. Οι δυο ομάδες το προηγούμενο Σάββατο στο «Νίκος Γκάλης» είχαν παίξει το εξ αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική (είχε διακοπεί λόγω ρίψης αντικειμένων), που βρήκε νικητές τους «κιτρινόμαυρους». Πλέον, για τη δεύτερη αγωνιστική του β' γύρου τα ξαναλένε στην Πυλαία με τα δεδομένα να είναι διαφορετικά. Ο «Δικέφαλος», που μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε ουσιαστικά τα όνειρα για συνέχεια στο Eurocup (καθοριστική ήττα από τη Λιμόζ για τον όμιλό του), θέλει τη νίκη προκειμένου να εδραιωθεί στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας αλλά να μείνει και στη... μια ανάσα από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Από την άλλη ο Αρης, που μετά την επικράτηση της προηγούμενης βδομάδας... αναρριχήθηκε εντός της πρώτης τετράδας, ευελπιστεί σε μια επανάληψη του σκηνικού που θα του δώσει το δικαίωμα να κοιτάει ακόμη ψηλότερα καθώς θα ελαχιστοποιήσει τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Κατά τ' άλλα εκτός της Θεσσαλονίκης ντέρμπι υπάρχει και στην Αθήνα, με την αναμέτρηση Πανιώνιου - ΑΕΚ να ξεχωρίζει επίσης από το συνολικό πρόγραμμα. «Κυανέρυθροι» και «κιτρινόμαυροι» μπορεί στην αντίστοιχη μονομαχία τους για τον πρώτο γύρο η μοίρα τους να φάνταζε κοινή αφού και οι δύο είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) και ο στόχος της παραμονής φάνταζε επίσης κοινός, εντούτοις πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Οι Νεοσμυρνιώτες παραμένουν σε δεινή θέση όντας ουραγοί της βαθμολογίας, ενώ η Ενωση που εκτοξεύτηκε στην 5η θέση (έστω και με δυο συγκατοίκους) στοχεύει σε είσοδο στην πρώτη πεντάδα.

Εκτός πάντως της ΑΕΚ δύσκολη αποστολή έχουν και οι άλλοι δυο συγκάτοικοι στην 5η θέση αφού το Ρέθυμνο θα δοκιμαστεί στη Δράμα με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ ενώ ο Κολοσσός Ρόδου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαία του νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα, με την ψυχολογία στα ύψη υποδέχεται την Κηφισιά με στόχο να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα που τον υποχρέωσε σε ήττα στο παιχνίδι του Α' γύρου.

Κρίσιμες για τα ζητήματα της πρώτης οκτάδας στη βαθμολογία αλλά και της ουράς είναι και οι αναμετρήσεις Πανελευσινιακού - Απόλλωνα Πάτρας και Κόροιβου - Τρικάλων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ (17.00 NS2 λεπτό/λεπτό): ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο, Κόροιβος - Τρίκαλα, Πανελευσινιακός - Απόλλων Πάτρας, Πανιώνιος - ΑΕΚ, (ΝS3) ΠΑΟΚ - Αρης. ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Κηφισιά (12.30 ΟΤΕ TV). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (17.00 NS2).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ