Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Μικρά ντέρμπι στη... σκιά του ντέρμπι

Στη σκιά του αυριανού ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, η αυλαία της 23ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τρία παιχνίδια που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν μικρά ντέρμπι, έχοντας το καθένα αρκετούς λόγους για να επιβεβαιώσουν το χαρακτηρισμό.

Αρχικά στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι της Κρήτης, ή του Ηρακλείου, πιο σωστά, μεταξύ Εργοτέλη και ΟΦΗ, που παράλληλα αποτελεί και μονομαχία ουραγών, με το αποτέλεσμά του να κρίνει πολλά για το σκηνικό στην ουρά της βαθμολογίας. Ο γηπεδούχος Εργοτέλης βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 18 β. και προερχόμενος από τη βαριά ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό στην εμβόλιμη 22η αγωνιστική δεν έχει περιθώρια παραπέρα απωλειών. Πολύ περισσότερο δε που ακόμα παραμένει ρευστό το τι μέλλει γενέσθαι με τους 6 β. που αφαιρέθηκαν από τον τελευταίο της βαθμολογίας συντοπίτη και σε περίπτωση που του επιστραφούν τότε τα πράγματα γίνονται πιο σκούρα για τους «κιτρινόμαυρους» του Ηρακλείου. Στην άλλη πλευρά ο ΟΦΗ (17ος με 13 β.) με ανεβασμένη ψυχολογία από τη σπουδαία επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά τα προβλήματα να παραμένουν τόσο σε εξωαγωνιστικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό (έχοντας στην αποστολή μόλις 14 παίκτες ουσιαστικά) στοχεύει σε μια ακόμη επιτυχία που θα τον κάνει να δει διαφορετικά το μέλλον.

Στη Βέροια αναμετριούνται η τοπική ομάδα και ο Ατρόμητος που συγκατοικούν στην 8η θέση της βαθμολογίας με 30 β. και δείχνουν το τελευταίο διάστημα να έχουν κοινή πορεία στην καθίζηση αφού οι άσχημες εμφανίσεις και των δύο τους απομάκρυναν κατά πολύ από τα ψηλά σκαλοπάτια (βλ πεντάδα). Στόχος των δύο αντιπάλων είναι η νίκη, που θα τους δώσει βαθμολογική ανάσα καθώς και το δικαίωμα να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Κρίσιμη μεν αναμέτρηση, διαφορετικών δε στόχων για τον κάθε αντίπαλο διεξάγεται στη Βοιωτία, όπου ο Λεβαδειακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι γηπεδούχοι με όπλο τις καλές εμφανίσεις εντός έδρας επιδιώκουν το τρίποντο προκειμένου να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη ενώ οι Γιαννιώτες που δείχνουν να σταθεροποιούνται στις καλές εμφανίσεις θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η TV

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα (15.00 ΝS3), Εργοτέλης - ΟΦΗ (17.15 ΝS1), Βέροια - Ατρόμητος (19.30 NS2).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ