Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολών του ΟΑΕΔ

Απλήρωτοι παραμένουν για σχεδόν τέσσερις μήνες οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολών του ΟΑΕΔ και για το θέμα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που έκαναν ήδη παρέμβαση στη Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ θα θέσουν το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του.

Να σημειώσουμε ότι για άλλη μια φορά φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στελεχώθηκαν με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς με μεγάλη καθυστέρηση. Οι σχολές άνοιξαν μεν στις αρχές του Σεπτέμβρη αλλά οι πρώτοι ωρομίσθιοι προσλήφθηκαν στις 10 Νοέμβρη και κάποιοι στα μέσα Δεκέμβρη. Από τότε, όλοι τους παραμένουν απλήρωτοι και έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Επίσης, η καθυστέρηση στις προσλήψεις συνεπάγεται λιγότερες μέρες εργασίας για τους ωρομίσθιους και έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να μην μπορέσουν το καλοκαίρι να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Αυτά τα ελάχιστα, όμως, χρήματα του επιδόματος ανεργίας είναι το μοναδικό έσοδο για τους περισσοτέρους τους μήνες της ανεργίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σα να μην έφταναν τα παραπάνω, «ο αρμόδιος Πάρεδρος (ελεγκτικό συνέδριο- υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών), αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το "αιτιολογικό" ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους! Δηλαδή και σε έχω απλήρωτο και σε εκβιάζω, ώστε να δεχθείς μείωση του μισθού! Πρόκειται κυριολεκτικά για αίσχος!», σχολιάζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαιτούν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
  • Να μη γίνει καμιά περικοπή στο ωρομίσθιο.
  • Να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, για όλους τους μήνες της ανεργίας.
  • Να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που εργάζονται πολλά χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καλεί τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, από κοινού με τους μόνιμους αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, να οργανώσουν τον αγώνα τους με όλους τους τρόπους (παραστάσεις διαμαρτυρίας, επίσχεση εργασίας κ.ά.) για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ