Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Διεκδικήσεις προς το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών

Αμεση, έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ύψους 350.000 ευρώ διεκδικεί η δημοτική αρχή Καισαριανής, παράλληλα με το, ξεχασμένο από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αίτημα της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χτες, ο δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος, στηλίτευσε το αντιδραστικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί η Τοπική Διοίκηση και την κυβερνητική κατεύθυνση το 60% των εσόδων των δήμων να προέρχεται από φόρους, τέλη και πρόστιμα, δηλώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής για μέτρα στήριξης και ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η νέα διοίκηση του δήμου προχώρησε, ανάμεσα σε άλλα, στην κατάργηση των τροφείων που πληρώνουν στους παιδικούς σταθμούς οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και άλλες ευπαθείς ομάδες, δρομολογεί το άνοιγμα των γηπέδων για τη νεολαία και το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, προχώρησε στην κατάργηση των σύγχρονων «δουλεμπορικών» των ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ (όπως τις χαρακτήρισε ο Ηλ. Σταμέλος). Στις προτεραιότητες του δήμου είναι η πλήρης απομάκρυνση της σκοπευτικής εταιρείας από το Σκοπευτήριο, το οποίο διεκδικεί να περιέλθει στο δημόσιο και το δήμο. Επίσης, η δημοτική αρχή προχωρά στην καταγραφή των απόρων του δήμου ώστε να τους παρέχει υπηρεσίες ανακούφισης, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των υποδομών στα σχολεία.

Τα προβλήματα που συσσώρευσε η νέα δημοτική αρχή από την προηγούμενη είναι πολλά, καθώς υπάρχουν αρκετά χρέη, απλήρωτοι εργαζόμενοι και τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ειδικότερα στην καθαριότητα. Ο Ηλ. Σταμέλος στηλίτευσε, τέλος, τη σπέκουλα από τους «κατ' επάγγελμα συκοφάντες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», η οποία καταγγέλλει τη σημερινή δημοτική αρχή για το σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί με δίμηνα και πεντάμηνα κοινωνικής εργασίας. Επανέλαβε, τέλος, την πρόθεση της δημοτικής Αρχής να ζητήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ