Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους εργαστηρίων

Σε πολλά σχολεία (π.χ. Ανατολική Αττική, Βοιωτία κ.α.) παρατηρείται το φαινόμενο διευθυντές Εκπαίδευσης να μην εγκρίνουν τους υπεύθυνους εργαστηρίων Φυσικής και Πληροφορικής, επικαλούμενοι ότι το υπουργείο δεν εξέδωσε φέτος σχετική εγκύκλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται οι μειώσεις ωραρίου των εκπαιδευτικών που έχουν εκλεγεί από τους συλλόγους τους ως υπεύθυνοι εργαστηρίων (-3 ώρες). Ετσι, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των εργαστηρίων υποχρεώνονται να εργάζονται άμισθα πέραν του ωραρίου τους για τη στήριξη των εργαστηρίων.

Την παραπάνω καταγγελία κάνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, να οριστούν άμεσα και με αναδρομική ισχύ όλοι οι υπεύθυνοι εργαστηρίων που έχουν εκλέξει οι σύλλογοι διδασκόντων και να εφαρμοστεί το μειωμένο τους ωράριο, να καταβληθούν αναδρομικά υπερωρίες όπου έχουν γίνει, να ενισχυθούν οι υποδομές των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής.

Το ΠΑΜΕ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (3/2/2015) και αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση και να γίνει άμεση παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ