Τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση για να συκοφαντήσει τους αγώνες της αγροτιάς κατηγόρησε τους βαμβακοπαραγωγούς που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις σαν μεγαλοαγρότες, σαν πλούσιους αγρότες που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, σαν μεγαλοκαταθέτες κ.ά.
Τώρα, για να υποστηρίξει ότι η επαίσχυντη πρότασή της να μειώσει δραστικά τη βαμβακοκαλλιέργεια είναι υπέρ των μικροβαμβακοπαραγωγών, δημοσιεύει επίσημα στοιχεία, που λένε ότι το 78% των βαμβακοπαραγωγών καλλιεργεί μέχρι 60 στρέμματα και το 97,5% μέχρι 150 στρέμματα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία φορολογούνται οι αγρότες, το καθαρό εισόδημα από ένα στρέμμα πεδινής βαμβακοκαλλιέργειας το 1999 ήταν 24.200 δραχμές το οποίο εξασφάλιζε στο βαμβακοπαραγωγό των 60 στρεμμάτων συνολικά καθαρό εισόδημα 1.452.000 δραχμές και στον βαμβακοπαραγωγό με 150 στρέμματα 3.630.000 δραχμές.
Δηλαδή, το 1999 το 97,5% των βαμβακοπαραγωγών είχαν καθαρό εισόδημα από τη βαμβακοκαλλιέργεια μικρότερο από 3.630.000 δραχμές και το 78% μικρότερο από 1.452.000 δραχμές.
Αυτοί, λοιπόν, είναι οι μεγαλοκαταθέτες για τον κύριο Πάγκαλο, οι μεγαλοαγρότες για τον κύριο Τζουμάκα, οι «τσιφλικάδες» για την κυβέρνηση, που κάθε χρόνο... χωρίς λόγο διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του κράτους!