Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ
Στο επίκεντρο Ενέργεια και αντιθέσεις

ΝΤΑΒΟΣ.--

Ξεκίνησαν χτες στο Νταβός της Ελβετίας οι εργασίες του φετινού ετήσιου 45ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τη συμμετοχή 2.500 επιχειρηματιών, 100 δισεκατομμυριούχων, 40 αρχηγών κρατών. Μεταξύ άλλων αναμένεται να είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, καθώς και δεκάδες άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από 100 χώρες.

Βασικά ζητήματα στα τραπέζια συζήτησης του Παγκόσμιου Φόρουμ είναι μεταξύ άλλων η σημαντική μείωση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου και οι συνέπειές τους στην παγκόσμια οικονομία, η διεθνής τρομοκρατία και η αντιμετώπισή της, η δημοκρατία και η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα, η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Το Φόρουμ στο Νταβός ολοκληρώνεται το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ