Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στο σ. Κώστα Παπλωματά

Πλήθος συντρόφων, συναδέλφων, συναγωνιστών και φίλων είπε το τελευταίο «αντίο» στο σ. Κώστα Παπλωματά. Η κηδεία του κομμουνιστή εκπαιδευτικού έγινε χτες το απόγευμα, στο κοιμητήριο Αγ. Βασιλείου στο Περιστέρι, μέσα σε κλίμα βαθιά θλίψης για τον απροσδόκητο χαμό του σε τροχαίο.

Στις ομιλίες που έγιναν μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, όλοι είχαν να πουν κάτι για την πλούσια δράση του μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις γραμμές του ΚΚΕ, την αφοσίωσή του ως εκπαιδευτικός, τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό.

«Πενθούμε την απώλεια ενός συντρόφου και αγωνιστή αφοσιωμένου στο Κόμμα και στους στόχους του, που με σεμνότητα και αυταπάρνηση υπηρέτησε πάνω από 35 χρόνια», τόνισε η Μαριάννα Οργέττα, γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, αποχαιρετώντας το σύντροφο. Αναφέρθηκε στην προσφορά του στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την πλούσια δράση του σε όλους τους λαϊκούς αγώνες, με «ανιδιοτέλεια, ευγένεια, σεμνότητα αλλά και πείσμα, που είναι κομμουνιστικές αξίες».

Μαζικοί φορείς εκπαιδευτικών, γονιών και άλλων έδωσαν το «παρών» στην κηδεία. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός και Κώστας Παρασκευάς και πολλά στελέχη και μέλη του Κόμματος.

Τη βαθιά θλίψη για το θάνατο του Κ. Παπλωματά εκφράζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το μόνο που μπορούμε σίγουρα να υποσχεθούμε είναι ότι, παρά τη θλίψη μας για τη μεγάλη απώλεια, δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα τον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και το χτίσιμο της κοινωνίας που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, της κοινωνίας για την οποία ο σ. Κώστας έδινε καθημερινά τον αγώνα».

  • Ο Γ. Αμπατζής, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, προσφέρει 200 ευρώ στο Κόμμα, στη μνήμη του σ. Κώστα Παπλωματά που «έφυγε» τόσο άδικα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ