Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Παραδίδει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τις ανάγκες άθλησης του λαού

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα
Την εκμετάλλευση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για τις ανάγκες άθλησης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κάνει πράξη ο Δήμος Πάτρας. Το συγκεκριμένο Στάδιο, που φτιάχτηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας (για τη διεξαγωγή αγώνων του ποδοσφαιρικού τουρνουά) μετά τη διοργάνωση και μέχρι σήμερα ποτέ δεν παραδόθηκε για ανάγκες της λαϊκής άθλησης και των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής. Αντίθετα, στις περιόδους που δεν κυριαρχούσε το... λουκέτο η χρήση του γινόταν για τις ανάγκες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (π.χ. διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου) και κυρίως για τις υποχρεώσεις της τοπικής ΠΑΕ Παναχαϊκή βάσει σύμβασης παραχώρησης. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η νέα δημοτική αρχή Πάτρας στις αρχές της νέας αγωνιστικής σεζόν, τον περασμένο Οκτώβρη, η ΠΑΕ είχε και παλιές οφειλές (που προέκυπταν από τη σύμβαση) οι οποίες ανέρχονταν περίπου στις 170.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πάτρας να στείλει δύο εξώδικα προς την ΠΑΕ για καταβολή των οφειλομένων.

Πλέον, πρόσφατα ο δήμος αποφάσισε τη μη υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην ΠΑΕ Παναχαϊκή προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής αλλά και γενικότερα της μαζικής άθλησης του λαού.

Σε επιστολή - απάντηση στο αίτημα της ΠΑΕ Παναχαϊκή για υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, καλεί την ΠΑΕ να εκκενώσει τον χώρο μέχρι αύριο Παρασκευή 16 Γενάρη ενώ γνωστοποιεί τις προθέσεις του δήμου για τη μετέπειτα χρήση του Σταδίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας (604/8-12-2014), βάσει της οποίας "δεν θα παραχωρηθεί και δεν θα υπογραφεί νέα σύμβαση παραχώρησης και χρήσης των χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου προς την ΠΑΕ Π.Γ.Ε. 2005, για την περίοδο 2014 - 2015".

Για την ανωτέρω απόφαση, σας έχει ήδη αποσταλεί έγγραφό μας από τις 24 Δεκεμβρίου 2014, με Αρ. Πρωτ. 1237/9500/188726 και σας ενημερώναμε για την υποχρέωσή σας το αργότερο έως τις 12 Ιανουαρίου 2015 να αποχωρήσετε από τους χώρους που χρησιμοποιούσατε.

Γι' αυτό η απάντησή μας σε ό,τι αφορά το αίτημά σας είναι αρνητική.

Κατόπιν αυτών, όπως καταλαβαίνετε, από τη Δευτέρα 12 του μήνα, καταλαμβάνετε το χώρο παράνομα.

Σας καλούμε μέχρι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, να έχετε εκκενώσει τους χώρους που χρησιμοποιείτε. Διότι με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Παμπελοποννησιακό Στάδιο προτιθέμεθα να το διαθέσουμε υπέρ του σχολικού αθλητισμού, του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού».

Ας σημειωθεί, τέλος, πως η ΠΑΕ Παναχαϊκή προ της χρήσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αγωνιζόταν στο Στάδιο στην περιοχή Αγυιάς «Κώστας Δαβουρλής», το οποίο ανήκει στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, με την οποία η ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κόντρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ