Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η σειρά του ΠΑΟ για το ΑΣΕΑΔ

Στην αντεπίθεση πέρασε από χτες και επίσημα ο Παναθηναϊκός για το θέμα του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό καταθέτοντας τελικά προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή να κατακυρώσει το παιχνίδι στους «ερυθρόλευκους» (που στο παιχνίδι είχαν ηττηθεί) λόγω παράτυπης παρουσίας του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δ. Γιαννακόπουλου, στο γήπεδο (ήταν τιμωρημένος). Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει περάσει από... σαράντα κύματα αφού ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει αρχικά την ένσταση του Ολυμπιακού για το θέμα ως αναρμόδιος, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ που με απόφασή του όρισε τελικά τον αθλητικό δικαστή ως αρμόδιο να αποφασίσει. Ο τελευταίος στη δεύτερη εκδίκαση δικαίωσε τον Ολυμπιακό δίνοντάς του την πρόκριση.

Τώρα πλέον ο Παναθηναϊκός παίρνει σειρά για το ανώτερο όργανο καταθέτοντας τη δική του προσφυγή, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι η απόφαση του αθλητικού δικαστή πάρθηκε με βάση το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ (που δεν προβλέπει ποινή κατακύρωσης ματς σε κάποια ομάδα) παρά τη σχετική συμφωνία που υπήρχε (να ισχύει αυτό του ΕΣΑΚΕ στα παιχνίδια ομάδων της Α1) αν και η διοργάνωση του Κυπέλλου ανήκει στην Ομοσπονδία. Επίσης, οι «πράσινοι» εκφράζουν απορία για το ότι τιμωρήθηκε για 2η σερί φορά για το ίδιο παράπτωμα αφού του είχε επιβληθεί πρόστιμο μετά τον αγώνα. Πάντως η όποια απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα είναι τελεσίδικη.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος δικαιωθεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό ενώ ο Απόλλων Πάτρας έχει ήδη προκριθεί στον τελικό (νικώντας την Κηφισιά) και περιμένει (μάλλον για πολύ ακόμα) τον αντίπαλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ