Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Ενας Καναδός, ένας Βρετανός και ένας Αμερικανός τουρίστας πνίγηκαν όταν ανατράπηκε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ένα καταμαράν που μετέφερε δεκάδες ξένους ταξιδιώτες ανοιχτά των ακτών της Κόστα Ρίκα, εννιά ναυτικά μίλια έξω από το δημοφιλές τουριστικό νησιωτικό θέρετρο Τορτούγκα. Μαρτυρίες επιβατών που διασώθηκαν αναφέρουν πως το σκάφος «Pura Vida Princess» ανατράπηκε από μεγάλα κύματα που σημειώθηκαν ξαφνικά.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την έγκριση κοινής στρατιωτικής επιχείρησης κυανοκράνων του ΟΗΕ και του κογκολέζικου στρατού ζήτησε χτες από τον πρόεδρο της ΛΔ Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την εκπνοή τελεσιγράφου στις 2 Γενάρη για την παράδοση της ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντα» (FDLR) και θεωρείται υπεύθυνη για τις σφαγές χιλιάδων ανθρώπων.

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πάνω από 75.000 νοικοκυριών και στις σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες προκάλεσαν χτες οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα στη Σκοτία. Παράλληλα, έκτακτη προειδοποίηση για παρόμοια, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το περασμένο 24ωρο η μετεωρολογική υπηρεσία για τα Χάιλαντς, τις Δυτικές Νήσους, το Ορκνεϊ και τμήματα του Αμπερντίνσαϊρ. Η υπηρεσία προειδοποίησε ακόμη χτες για την πιθανότητα σφοδρής χιονόπτωσης και την πιθανότητα νέων σφοδρών ανέμων και παγετό αύριο (Κυριακή).

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αποτροπιασμό προκάλεσε στη σερβική κοινωνία και διεθνώς η είδηση πως ένας 35χρονος πατέρας πέταξε χτες από τον τρίτο όροφο κτιρίου, όπου βρισκόταν, το δύο βδομάδων βρέφος του. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Β92» του Βελιγραδίου, δήλωσε πως οι γιατροί που έσπευσαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμιά βοήθεια στο κοριτσάκι, καθώς ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

ZAΓΚΡΕΜΠ.-- Στις κάλπες καλούνται αύριο (Κυριακή), για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες βδομάδες, οι Κροάτες ψηφοφόροι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο και υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), Ιβο Γιοσίποβιτς, και την αντίπαλό του, υποψήφια με την Κροατική Δημοκρατική Ενωση (HDZ), Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς. Στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ιβο Γιοσίποβιτς συγκέντρωσε ποσοστό 38,56% και η Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς 37,11%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ