Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΗΡΟΥ
Ψάχνουν τρίτο σπίτι στην Αθήνα

Οπλα, εκρηκτικές ύλες, καθώς και πλήθος αντικειμένων που ορισμένα παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, εντόπισε η Ασφάλεια σε σπίτι στην περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, στο πλαίσιο των ερευνών της μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού. Πρόκειται για σπίτι, το οποίο είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας δέχτηκε τα ...συγχαρητήρια από τον πρέσβη των ΗΠΑ, ενώ χτες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΒΗΜΑ 99,5», είπε πως «θα προτιμούσα να είμαι φειδωλός γιατί οι έρευνες τρέχουν. Πάντως, οι τρομοκράτες δεν πρόλαβαν να φτάσουν πρώτοι και να σβήσουν αποτυπώματα και λοιπά στοιχεία από τα κρησφύγετα. Αυτό αποδεικνύει πως η Αστυνομία ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την τρομοκρατία», ανέφερε σχετικά με το αν η Αστυνομία περιμένει αντίποινα για τη σύλληψη του Ξηρού. «Η εικόνα που έχει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο σπίτι (κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού). Δεν μπορώ να γνωρίζω (αν είναι στην Αττική)», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, έπειτα από δύο μέρες ερευνών έχουν κατασχεθεί από το σπίτι στην Περαχώρα, ανάμεσα στα άλλα, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, με αριθμούς ΥΖΗ-2569 και ΥΡΧ-4397, τέσσερις φιάλες υγραερίου, 89 μασούρια εκρηκτικής ύλης, 45 τάπερ με άγνωστη ουσία, λευκού χρώματος, σε στερεά μορφή, πιθανόν νιτρικό αμμώνιο, δύο τσουβάλια σφραγισμένης εργοστασιακής συσκευασίας με νιτρικό αμμώνιο (40 κιλών), τσουβάλι με κοκκώδη ύλη (πιθανόν νιτρικό αμμώνιο), πυροβόλο όπλο - πιστόλι, με φυσίγγιο στη θαλάμη και προσαρμοσμένο γεμιστήρα με έξι φυσίγγια. Σε εξωτερικό χώρο του παραθαλάσσιου σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα (ένα βαν κι ένα τζιπ), τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και μεταφέρθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα, στο διαμέρισμα του καταζητούμενου στην Ανάβυσσο, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, βιβλίο - χάρτης με χειρόγραφες σημειώσεις (πιθανό δρομολόγιο διαφυγής), έξι συσκευές κινητού τηλεφώνου, σιγαστήρας πυροβόλου όπλου, συσκευή κινητού τηλεφώνου με προσαρμοσμένα καλώδια και μπαταρία, πιθανόν προς χρήση ως μέρος συνδεσμολογίας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, 475 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, 173 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb stick), δύο κάδοι με λαστιχένια εξαρτήματα αυτόματου ποτίσματος με προσαρμοσμένα καρφιά (για την καταστροφή - «σκάσιμο» ελαστικών οχημάτων), τεμάχιο χαρτιού, με χειρόγραφη σημείωση πινακίδας κυκλοφορίας οχήματος «ΥΡΧ-4397» (πλαστές πινακίδες με τον αριθμό αυτό βρέθηκαν στο σπίτι του Λουτρακίου).

Εξάλλου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια τα όπλα - τρία πιστόλια και οκτώ «Καλάσνικοφ» - που βρέθηκαν από την Αστυνομία κατά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στο σπίτι της Αναβύσσου. Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά τα ίχνη τόσο μιας συνεργού του Χρ. Ξηρού, όσο και ενός άνδρα ηλικίας περίπου 30 χρόνων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον περασμένο Σεπτέμβρη περιήλθαν σε γνώση της «αντιτρομοκρατικής» πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες άντρας που έμοιαζε με τον Χριστόδουλο Ξηρό έμενε και σύχναζε στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου.

«Είναι παιδί μας, θα τη στηρίξουμε». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας της κοπέλας που αναζητείται από την Αστυνομία ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, μιλώντας χτες το πρωί σε εκπομπή του «Mega» απηύθυνε μήνυμα προς την κόρη του: «Εάν παρακολουθεί τηλεόραση να ξέρει ότι την αγαπάμε πάρα πολύ και δεν θα την αφήσουμε μόνη της». Και πρόσθεσε: «Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη στη ζωή μας».

Την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη David Pearce δέχτηκε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θέλησε να τον συγχαρεί για την πρόσφατη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ