Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το Σαββατοκύριακο η γιορτή για παιδιά και γονείς στον Περισσό

Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή, στις 3 και 4 Γενάρη 2015, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Περισσό, θα γίνει για 5η συνεχόμενη χρονιά, γιορτή της ΚΝΕ για παιδιά. Εργαστήρια, παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και πολύ χορός και τραγούδι εντάσσονται στο πρόγραμμα που με πολύ μεράκι έχει ετοιμαστεί από την ΚΝΕ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΓΕΝΑΡΗ

17.30: Συλλογική κατασκευή - ζωγραφιά: «Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι». Ενα μεγάλο λευκό χαρτί, μαρκαδόροι, μπογιές, χαρτονάκια, καλή συνεργασία και τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τους εαυτούς τους και θα ξεδιπλώσουν αυτά που επιθυμούν για τα ίδια και για όλα τα παιδιά του κόσμου.

18.30: «Φτιάχνουμε τις ποδιές μας και... ΠΕΙΡΑΜΑτιζόμαστε». Εργαστήρι πειραμάτων. Με απλά υλικά τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νόμους της Φυσικής και της Χημείας, με βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας.

19.30: «Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι», παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο. «Ενα κοριτσάκι ξεκινά ένα ταξίδι στο δάσος. Ολοι οι δώδεκα μήνες της χρονιάς θα εμφανιστούν στην ηρωίδα μας. Θα γίνουν φίλοι της και με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών - θεατών θα κάνουν το ταξίδι της αξέχαστο! Μια χαρούμενη, διαδραστική, αισιόδοξη παράσταση για παιδιά 2,5 - 6 ετών. Βασίζεται σε λαϊκό σλοβένικο παραμύθι».


ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΓΕΝΑΡΗ

11.00: Κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη. Τα παιδιά θα φτιάξουν και θα γνωρίσουν τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Χατζηαβάτη, το Νιόνιο, τον Μπάρμπα Γιώργο και άλλους ήρωες του Θεάτρου Σκιών υπό την καθοδήγηση του Γ. Ταρουνά, ο οποίος θα μιλήσει στα παιδιά και για την ιστορία του Καραγκιόζη.

Ακόμα, ομαδικό παιχνίδι: «Εχουμε μήνυμα». Τα παιδιά συναντούν ήρωες παλιών παραμυθιών και φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι.

12.00: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης» από ομάδα της ΚΝΕ. «Ενα μαγικό ταξίδι προς τη χώρα της Φαντασίας. Στη διάρκεια του ταξιδιού, η Κλάρα κι ο Καρυοθραύστης περνούν από διάφορα ονειρικά μέρη. Από τη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού, στη χώρα των Γλυκών, που συναντούν τη Ζαχαρένια Νεράιδα και φτάνουν στη χώρα των Λουλουδιών».

12.30: Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο σκιών του Γ. Ταρουνά.

13.00: Πάρτι!

  • Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει εργαστήριο ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδιά και κατασκευή εορταστικού mobilο για να στολίσουν το δωμάτιό τους.
  • Επίσης, στο χώρο θα λειτουργούν και τις δυο μέρες βιβλιοπωλεία για μικρούς και μεγάλους με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org