Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις για τα χρέη σε τράπεζες - εφορία

Μαζικές εξορμήσεις έξω από τις τράπεζες, διοργάνωσαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Απαίτησαν καμία κατάσχεση σπιτιού λαϊκής οικογένειας, είτε από την εφορία, είτε από τις τράπεζες. Κάλεσαν το λαό να οργανωθεί, για να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η κατάσχεση από την Εφορία (αναμένεται ο πλειστηριασμός) πριν από λίγες μέρες, του σπιτιού άνεργου οικοδόμου στη Μενεμένη, για συνολικό χρέος 837 ευρώ μαζί με τους τόκους.

Στην ανακοίνωση που μοίρασαν στο λαό, οι Λαϊκές Επιτροπές σημειώνεται: «Με την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών να αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της δυσβάστακτης φορολογίας και των δανείων, κράτος και τράπεζες βάζουν στο χέρι τα σπίτια μας για να μαζέψουν λεφτά για το μεγάλο κεφάλαιο. Από την 1η Γενάρη 2015 έρχεται η πλήρης άρση της παρεχόμενης νομικής προστασίας για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών από τα "νύχια" του τραπεζικού κεφαλαίου και τίθεται σε εφαρμογή ο λεγόμενος "κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών", που έχει διαμορφώσει η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των "κόκκινων" και άλλων προβληματικών δανείων προς τις τράπεζες».

Οι Λαϊκές Επιτροπές καλούν το λαό «να μην περιμένει να σωθεί με τις φρούδες υποσχέσεις παλιών και νέων πρασινομπλέ και ροζ "σωτήρων". Γιατί με τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, με ανάπτυξη ή με ύφεση, το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ