Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αυταρχισμός για να καταργηθεί η Κυριακή αργία

Τις δυνάμεις καταστολής επιστράτευσε η εργοδοσία του βιβλιοπωλείου «Ιανός» ενάντια στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν την Κυριακή εργαζόμενοι, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην κινητοποίηση που γινόταν από το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, έξω από το βιβλιοπωλείο στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τις συλλήψεις που έγιναν από τις δυνάμεις καταστολής στο βιβλιοπωλείο "Ιανός", προσπαθώντας να επιβάλει "πάση θυσία" την κατεύθυνση της ΕΕ και των μονοπωλίων του κλάδου του εμπορίου την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». Απευθύνει κάλεσμα σε «όλους τους εμποροϋπαλλήλους μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και να αγωνιστούν για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καταγγέλλει την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για άνοιγμα των καταστημάτων πέντε επιπλέον Κυριακές το χρόνο, που λήφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΕΒΕ και την ανοχή του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης. Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε στις 18 Δεκέμβρη και στην οποία δεν είχε προσκληθεί εκπρόσωπος της Ενωσης, δηλαδή των εργαζομένων. Οι πέντε επιπλέον Κυριακές αφορούν τις εξής: Δύο στις αρχές Σεπτέμβρη, την περίοδο των Γιορτών Παλαιάς Ξάνθης, μία την περίοδο του καρναβαλιού και δύο Κυριακές που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Μπαϊράμι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ