Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Κυριακής
Κυριακή (10/6)
  • Ο Μάριος Φραγκούλης
    Ο Μάριος Φραγκούλης
    Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Τζουζέπε Βέρντι, το «Ριγγολέτο» παρουσιάζει (9μμ) στο Ηρώδειο, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο «Ριγγολέτο» ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και σκηνικά - κοστούμια Σπύρου Πάτσα. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΛΣ. Οι παράσταση θα επαναληφθεί στις 12 και 14 του Ιούνη.
  • Το Μπαλέτο Πάγου της Αγίας Πετρούπολης, ολοκληρώνει σήμερα τις εμφανίσεις του στην Αθήνα, παρουσιάζοντας στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, τη «Λίμνη των Κύκνων» σε μουσική Τσαϊκόφσκι. Από 13 έως 15/6 θα συνεχίσει στο Θέατρο Νταμάρι της Θεσσαλονίκης.
  • Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στις 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», δίνει συναυλία ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.
  • Ολοκληρώνει η Μελίνα Τανάγρη τις εμφανίσεις της στην «αυλή του Αερικού» (Αγαθάρχου 6, Ψυρρή) παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική δουλιά «...το 'χεις...», αλλά και τραγούδια από το ρεπερτόριό της. Καλεσμένος, ο Φοίβος Δεληβοριάς.
Δευτέρα (11/6)
  • Αφιερωμένη στην εξηκοστή επέτειο της Μάχης της Κρήτης είναι η εκδήλωση (8 μ.μ.), που διοργανώνει η «Παγκρήτιος Ενωση», στο Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία θα τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης και θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα του «Ζορμπάς», «Πνευματικό Εμβατήριο» και «Αξιον Εστί». Ερμηνεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό και σολίστ τον Μάριο Φραγκούλη. Συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Αθηνά Καραταράκη, Μάνος Μουντάκης, Βασίλης Σκουλάς, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη, ο Ψαραντώνης και Κρήτες χορευτές.
  • Εργο του Δ. Κοκκινίδη
    Εργο του Δ. Κοκκινίδη
    «Συνύπαρξη, εικόνα - λόγος» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο «ARTOWER AGORA» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος). Εκτίθενται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σκίτσα, των Ντ. Αντωνακάτου, Κ. Βερούτσου, Χρ. Δήμου, Μ. Καμπάνη κ.ά.
  • Στις 7 το απόγευμα στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες» του δήμου Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση με χορό, κίνηση, μουσική.
  • Ο Μάνου Τσάο δίνει συναυλία στο Θέατρο Βράχων του δήμου Βύρωνα.
Τρίτη (12/6)
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.), στην γκαλερί «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), έκθεση ζωγραφικής του Βασίλειου Πούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 29 Ιούλη.
  • Συνεχίζεται (θα διαρκέσει έως τις 15/6), στις αίθουσες τέχνης δήμου Αθηναίων (Ξενοφώντος 7), η έκθεση φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του ΚΕΨΥΕ με θέμα: «Παραμύθια με εικόνες από τους ταξιδευτές του χρόνου». Διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων.
  • Ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου του δήμου Ζωγράφου. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Στ. Βλάχος, Ε. Κολλιοπούλου, Μ. Κυριακίδου κ.ά.
Πέμπτη (14/6)
  • Η Μελίνα Τανάγρη
    Η Μελίνα Τανάγρη
    Η Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντιούι και οι «Ελ Μουσαφίρ» παρουσιάζουν στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3), τραγούδια από την Τυνησία, το Λίβανο, την Ιταλία, την Ελλάδα κ.ά.
  • Στις 7.30 μ.μ. στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τη Νάξο των Κυκλάδων στη Νάξο της Σικελίας - Μια οδός επικοινωνίας». Θα μιλήσει η Φωτεινή Ζαφειροπούλου με θέμα «Η Νάξος και το Αιγαίο την εποχή του Ελληνικού αποικισμού» και η Πάολα Πελαγκάττι με θέμα: «Ο Ελληνικός αποικισμός και η Νάξος της Σικελίας».
Παρασκευή (15/6)
  • Στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ρέντη, το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου παρουσιάζει το έργο του Μ. Κορρέ «Η Κατάληψη».
  • Την «άλλη» πλευρά του κιθαριστικού ήχου με έργα γραμμένα ή κατάλληλα διασκευασμένα για ορχήστρα με κιθάρες, παρουσιάζει στο «Μπαράκι του Βασίλη» το «Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο».
Σάββατο (16/6)
  • «Εναν κόσμο όλο κίνηση» παρουσιάζει ο Γιώργος Κράλλης στην έκθεση έργων του στην γκαλερί «Xaritos» (Χάρητος 42).
  • Τελευταία βδομάδα (θα διαρκέσει έως τις 22 Ιούνη), της έκθεσης με τίτλο «Πειραιάς - Θάλασσα» που φιλοξενείται στην αίθουσα «Αστρολάβος - Πειραιά» (Ανδρούτσου 140). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μ. Γεωργάς, Γ. Γκολφίνος, Δ. Κοκκινίδης, Γ. Μανουσάκης, Ν. Στεφάνου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ