Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούνη 2001 - αριθ. φύλλου: 7989

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ... κι αλέστε τη χώρα μας

Ακόμα και για εγκλήματα μέσα σε ελληνικό έδαφος οι Αμερικανοί δε θα δίνουν λόγο σε κανένα...

Εκτός από τον «τρομονόμο», που με ιδιαίτερη προθυμία θέσπισε η κυβέρνηση Σημίτη, έρχεται και η λεγόμενη συμφωνία «τεχνικής συνεργασίας» (CTA) που αφορά στο νομικό καθεστώς των στρατιωτικών και πολιτικών στελεχών των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην οποία κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις και αναμένεται η υπογραφή της τις επόμενες μέρες.

Με βάση αυτή θα ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες, καθεστώς κατακτητή για τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε είναι στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις βάσεις, στα στρατηγεία και στις άλλες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις, είτε είναι απλοί επισκέπτες που εκτελούν κρατική αποστολή, όπως για παράδειγμα οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα καθεστώς γενικευμένης ετεροδικίας από το οποίο θα εξαιρούνται μόνον οι... τουρίστες. Θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να διαπράττουν οποιοδήποτε έγκλημα και δε θα δίνουν λόγο σε κανένα, παρά μόνο στις... αμερικανικές αρχές! Η εμμονή των Αμερικανών να υπάρχει ξεχωριστή συμφωνία και ιδιαίτερο καθεστώς για τους Αμερικανούς πολίτες δεν είναι άσχετη με τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή.


ΣΕΛ.  3

Avaton

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο «τρομο-νόμος» θα μείνει στα χαρτιά

Χιλιάδες λαού και νεολαίας έδωσαν χτες από τη Θεσσαλονίκη τη δική τους αγωνιστική απάντηση στα αμερικανόπνευστα και αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης. Ο «τρομο-νόμος» θα μείνει στα χαρτιά βροντοφώναξαν, ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται οι αντιδράσεις και μέσα στο κυβερνών κόμμα. «Αθλιο νομοθέτημα», που «όχι μόνο κηλιδώνει το νομικό μας σύστημα, αλλά και στιγματίζει με τον πιο άσχημο τρόπο τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την κυβέρνησή του», σημειώνει η Ν. ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή της.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
Βροντερό ΟΧΙ στη συνθήκη της Νίκαιας

ΣΕΛ.  43
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Επικίνδυνα «παιγνίδια» από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  46
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
«Σεισμός θα γίνει στις δεκατρείς»

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ