Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζήτημα... «ευφυίας» τα δεινά που βιώνει ο λαός!

Σε μια προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες για τη σχέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε χτες την Περιφέρεια. Επιβεβαιώνοντας ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά παρά μέτρα για την ακραία φτώχεια, ο Αλ. Τσίπρας απένειμε τα εύσημα στην περιφερειακή αρχή επειδή βρήκε τους πόρους για την επανασύνδεση ρεύματος σε «πάνω από δέκα χιλιάδες περιπτώσεις στην Περιφέρεια».

«Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου, είναι υπαρκτή. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση», υποστήριξε. Στο απυρόβλητο, λοιπόν, το γεγονός ότι χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίσουν να στερούνται βασικά αγαθά, όπως το ρεύμα, γιατί αδυνατούν να τα πληρώσουν, οπότε και η όποια επανασύνδεση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρέη και νέα διακοπή στο άμεσο μέλλον, στο απυρόβλητο και οι «οφειλές» που έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού (όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις «οφειλές» σε τράπεζες και εφορίες)...

Την ώρα, μάλιστα, που, η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακή αρχή δίνει απτά δείγματα γραφής μιας πορείας που δε διαφοροποιείται απ' αυτή των «μνημονιακών» προκατόχων της, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτική βούληση ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα που και τώρα που ο λαός μας λεηλατείται κερδοσκοπούν»! Παραπέρα απέδωσε το πρόβλημα της μη πρόσβασης σε αγαθά, όπως το ηλεκτρικό, στην απουσία ...ευφυίας απ' τους σημερινές διαχειριστές, εκτιμώντας ότι «αρκεί να υπάρχει η ευφυΐα προκειμένου να κατανεμηθούν έτσι οι υπαρκτοί, λιγοστοί μεν, αλλά υπαρκτοί πόροι για να αντιμετωπιστούν αυτές οι πληγές»!

«Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, πριν παραδεχτεί «θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές...».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε και την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία» και πως «έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ