Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προκλήσεις

ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--

Ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη παραμένει η κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μετά τη δολοφονία του Παλαιστίνιου υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, Σαγίντ Αμπουαγίν, από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη. Μάλιστα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν και χτες τις προκλήσεις με μπαράζ τρομοκρατικών εφόδων και παράνομων συλλήψεων σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σπίτια της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες, δίχως την παραμικρή αφορμή, εισέβαλαν σε σπίτια Παλαιστινίων σε Χεβρώνα, Βηθλεέμ, Ναμπλούς, Τζενίν και Ανατολική Ιερουσαλήμ, συλλαμβάνοντας πάνω από 30 νεαρούς ηλικίας από 17 έως 30 χρονών.

Το ίδιο διάστημα, στη Λωρίδα της Γάζας, θέλοντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της οικογένειας του βουλευτή της Χαμάς, Αζάμ Σαλχάμπ, που είναι σε ισραηλινές φυλακές, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του βουλευτή δίχως, ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς. Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Οι τρομοκρατικές έφοδοι, οι συλλήψεις και οι ασφυκτικοί έλεγχοι των κατοχικών αρχών σε φυλάκια ελέγχου σε Δυτική Οχθη και Α. Ιερουσαλήμ τροφοδότησαν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εκκληση Αμπντάλα - Σίσι για συνομιλίες

Η εκρηκτική κατάσταση, που διαμορφώνεται για πολλοστή φορά στα παλαιστινιακά εδάφη, έκαναν χτες τους ηγέτες Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, και Ιορδανίας, Αμπντάλα Β', να απευθύνουν έκκληση για την επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη διάρκεια συνάντησής τους στο Αμμάν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο ηγέτες προειδοποιούν ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια των ισραηλινών κατοχικών αρχών να μεταβάλλουν το καθεστώς στην πόλη της Ιερουσαλήμ και καλούν τις δύο αντιτιθέμενες πλευρές να άρουν όσα εμπόδια μπλοκάρουν την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην κατεύθυνση της λύσης δύο ανεξάρτητων κρατών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ