Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Διαψεύδει σενάρια περί υποψηφιότητας Κουβέλη

Διαψεύδει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ τα σενάρια που θέλουν τον Φ. Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, έπειτα από συνεννόηση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο Στ. Δήμας αποτύχει να εκλεγεί στις δύο πρώτες προσπάθειες. Ο γραμματέας του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα εκφραστεί ενιαία, καταψηφίζοντας και στις 3 ψηφοφορίες τον προτεινόμενο για την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροών, όλοι οι βουλευτές τοποθετήθηκαν υπέρ της καταψήφισης της πρότασης των κυβερνητικών κομμάτων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οσα, λοιπόν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας, διαψεύδονται. Η Δημοκρατική Αριστερά πηγαίνει συλλογικά σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ηθελε συναίνεση

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσουν αν υποψήφιος είναι ο Φ. Κουβέλης, υποστήριξε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

Σε ό,τι αφορά στην αναζήτηση τρόπου συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δε θα του στερήσει το μπόνους των 50 εδρών εφόσον έρθει πρώτο κόμμα, ο Θ. Θεοχαρόπουλος επιμένει στην «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της ΔΗΜΑΡ. Την ίδια ώρα, βεβαίως, άλλα στελέχη, όπως ο Ν. Τσούκαλης, δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με την ένδειξη «ΔΗΜΑΡ» δίπλα στα ονόματά τους.

Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση του κόμματός του, επιχείρησε να αποκρούσει κατηγορίες που προσάπτουν στη ΔΗΜΑΡ κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζοντας πως «η πρόωρη εκκίνηση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει την αποτυχία της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα συναινέσεων που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δήλωσε έτοιμος να βάλει πλάτες στην «προοδευτική διακυβέρνηση» και στο στόχο για «νέα συμφωνία με τους εταίρους», με βασικούς άξονες «τη διευθέτηση του χρέους» και «την προσγείωση των δημοσιονομικών στόχων και τη σύνδεσή τους με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ