Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικές διαθεσιμότητες

Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, πρωταγωνιστούν σε όλα τα σενάρια που διακινούνται αυτές τις μέρες. Επισήμως, επιβεβαιώνονται μόνο όσα αφορούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται δεδομένη και αναζητείται ο τρόπος επίτευξής της ώστε να εκφραστεί εκλογικά, δίχως να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών (το οποίο κάποτε κατάγγελλε), που δίνεται στο πρώτο κόμμα, όχι όμως σε συνασπισμό κομμάτων.

Θυμίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ προέκυψε από διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στο μεταξύ συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη στο πέρασμα της φιλομονοπωλιακής στρατηγικής που τσάκισε το λαό, ότι εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσε εναντίον της μιλώντας για κατρακύλα, για δεκανίκια, για «αριστερό ΛΑ.Ο.Σ.» και για «Καρατζαφέρη της Αριστεράς».

«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Ο ...«αριστερός ΛΑ.Ο.Σ.» φιγουράρει ...«πρώτο τραπέζι πίστα» στην προοδευτική διακυβέρνηση που διατείνεται ότι θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οι «πρόθυμοι» του αστικού πολιτικού συστήματος να «τσοντάρουν» κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, επιβεβαιώνουν όχι μόνο το κοινό πλαίσιο εντός του οποίου κινούνται, αλλά και τη στενότητά του. Σ' αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει περιθώριο ανάσας για το λαό. Υπάρχει, βεβαίως, πάντα η επιλογή να το σπάσει με την πάλη του, βάζοντας πλώρη για αλλού...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ