Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΛΜΕ 4-2
Με άγχος στο Europa League

Παράταση έστω και με συμμετοχή στο Europa League πήρε για φέτος η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού μετά τα αποτελέσματα στη χτεσινή τελευταία αγωνιστική του ομίλου του. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και με ιδιαίτερο άγχος (περισσότερο απ' ό,τι μαρτυράει το τελικό σκορ), έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας της Μάλμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-2, ωστόσο το δώρο που περίμεναν... εξ Ιταλίας προκειμένου να συνεχίσουν στο θεσμό δεν ήρθε ποτέ. Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και ήταν αυτές που πήραν τις δύο θέσεις για τους 16 αφήνοντας τρίτο τον Ολυμπιακό.

Η ελληνική ομάδα αν και επιθετικά τα πήγε καλά, αφού εκτός των τεσσάρων τερμάτων έχασε και αρκετές ευκαιρίες (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος), εντούτοις και πάλι αμυντικά παρουσίασε προβλήματα δίνοντας δικαιώματα στη σουηδική ομάδα, η οποία κατάφερε δυο φορές να ισοφαρίσει το σκορ χάρη στις αντεπιθέσεις της. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, κυριάρχησε στο κέντρο (χάρη στους Φουστέρ, Εντινγκά) απειλώντας κάποιες φορές πριν προηγηθεί με τον Φουστέρ στο 23'. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία στην επίθεση και αμυντικά να μην απειλείται ουσιαστικά, με τους παίκτες πάντως της Μάλμε να φωνάζουν για ένα χέρι εντός περιοχής, του Αμπιντάλ, στο 39'. Στην επανάληψη η Μάλμε άρχισε να ανεβάζει την πίεσή της καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 59' με τον Κρουν. Παρά το σοκ οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με το πολύ ωραίο τέρμα του Ντομίνγκεζ (63'), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και πάλι τα αμυντικά κενά ξανάφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Ρόζενμπεργκ (81'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά την πίεσή του και χάρη στα γκολ των Μήτρογλου (87') και Αφελάι (90'+) κατάφερε να γράψει το τελικό αποτέλεσμα. Για τη Μάλμε αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Αντού για χτύπημα στον Κασάμι.

Στο Europa League θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός μετά τη χτεσινή νίκη του επί της Μάλμε
Στο Europa League θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός μετά τη χτεσινή νίκη του επί της Μάλμε
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου

Μάλμε: Ολσεν, Ρικαρντίνιο, Κονατέ (56' Κρουν), Χάλστι, Χελάντερ, Ερικσον (75' Tερν), Αντού, Τίνερχολμ, Φόσμπεργκ, Ρόσεπεργκ, Τέλιν (80' Τσιμπίτσκι)

Η βαθμολογία: Ατλέτικο Μ. 13, Γιουβέντους 10, Ολυμπιακός 9, Μάλμε 3.

  • Σε άλλα χτεσινά αποτελέσματα είχαμε: Λίβερπουλ - Βασιλεία 1-1, Ρεάλ Μαδρίτης - Λουντογκόρετς 4-0, Μονακό - Ζενίτ 2-0, Γαλατασεράι - Αρσεναλ 1-4, Ντόρτμουντ - Αντερλεχτ 1-1, Μπενφίκα - Λεβερκούζν 0-0. Σημ.: Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στους 16.
  • Το ντέρμπι για την πρόκριση μεταξύ της Ρόμα και της Μάντσεστερ Σίτι (21.45 NS2) ξεχωρίζει από τα σημερινά παιχνίδια. Αλλα παιχνίδια (21.45): Μπαρτσελόνα - Παρί Σ.Ζ. (ΝΕΡΙΤ), Αγιαξ - ΑΠΟΕΛ (NS1), Τσέλσι - Σπόρτιγκ (NS3), Μάριμπορ - Σάλκε, Πόρτο - Σαχτιάρ, Ατλέτικ Μπιλμπάο - ΜΠΑΤΕ (NS7).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ