Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εγκλωβισμένες στα προβλήματα

Τραγική είναι η κατάσταση στις περισσότερες εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες για μια σειρά λόγους αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, με τις συνέπειες να μετακαλούνται στους ίδιους τους αθλητές. Το ρευστό καθεστώς με τις άδειες λειτουργίας, αλλά και η παραμέληση που είναι η αιτία για αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες, είναι οι βασικοί άξονες που σκιαγραφούν την εικόνα που επικρατεί σήμερα.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του κλειστού κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, που για άλλη μια φορά φέτος, εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στην οροφή, μετατράπηκε σε... λίμνη αφού πλημμύρισαν οι εσωτερικοί χώροι και είναι ακατάλληλο για χρήση. Το νέο περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Στίβου, με τον πρόεδρό της Κ. Παναγόπουλο να αποκαλύπτει ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει τα έργα στεγανοποίησης που ήταν προγραμματισμένα για τον περασμένο Μάη.

Σε μια άλλη περίπτωση, άστεγη έμεινε η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης, αλλά και οι αθλητές των καταδύσεων, μετά από το κλείσιμο του καταδυτηρίου στο αθλητικό κέντρο του Αγ. Κοσμά εξαιτίας προβλημάτων με την άδεια λειτουργίας. Το θέμα δημιουργήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Η Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (ΚΟΕ) σε ανακοίνωσή της ρίχνει τις ευθύνες στην Πολιτεία, την οποία καλεί να δώσει λύση.

Επίσης εκτός λειτουργίας τέθηκαν και οι δύο πισίνες στο κολυμβητήριο της Πάτρας «Αντώνης Πεπανός», αφού, λόγω έλλειψης θέρμανσης, τόσο το νερό όσο και οι χώροι εντός του γυμναστηρίου θυμίζουν... ψυγείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τους προπονητές η αναστολή των κολυμβητικών δραστηριοτήτων, αφού εγκυμονούν κίνδυνους για τους αθλούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ