Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Η νεολαία και ο λαός οργανωμένοι και αποφασισμένοι είναι ανίκητοι

Συζήτηση νέων της πόλης με τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Η. Σταμέλο και τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση
Τα αδιέξοδα για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, η ανεργία, η ανασφάλεια, συνολικά τα προβλήματα της νεολαίας αναδείχθηκαν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» το βράδυ της Δευτέρας με νέους και νέες της Καισαριανής. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 30/11, εκτός από τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλία Σταμέλο, το «παρών» έδωσε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Ο Η. Σταμέλος τόνισε ότι η νεολαία έχει συμφέρον να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υπογράμμισε ότι η νεολαία και ο λαός οργανωμένοι και αποφασισμένοι για τη ρήξη είναι ανίκητοι.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της νεολαίας, όπως την ανεργία και γενικότερα τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης. Σημείωσε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι στήριγμα στα νέα ζευγάρια και στα προβλήματά τους και να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα, όπως η λειτουργία των παιδικών σταθμών χωρίς επιβάρυνση για τα πιο φτωχά στρώματα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ενισχύσει τους αθλητικούς χώρους, ούτως ώστε να αθλούνται δωρεάν οι νέοι και οι νέες, να ενισχύσει χώρους πολιτισμού που θα προάγουν τη νεανική δημιουργία.

Ο Η. Σταμέλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι νέοι να έρθουν σε επαφή, να μάθουν την ιστορία του τόπου τους, γιατί όπως σημείωσε «η Καισαριανή είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και η νεολαία πρέπει να μάθει για το Δεκέμβρη του '44 και τις ηρωικές στιγμές του λαού μας, για τους κομμουνιστές που έχουν θυσιαστεί για να προκόψει ο τόπος, όπως οι 200 της Καισαριανής».

Από την πλευρά της, η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε στα προβλήματα της νεολαίας που πηγάζουν από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι μέσα στη λυκοσυμμαχία είναι ενιαία η ανασφάλεια των νέων, αλλά και η αντίληψη ότι η νέα γενιά είναι κόστος. Ανέδειξε τις ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει την ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «πλέον έχουμε 2014 και όχι 1995, υπάρχει εμπειρία και μπορούμε να αναμετρηθούμε, ποιος είπε τι για την ΕΕ και ποιος προειδοποίησε».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", έχετε τη δυνατότητα να απαιτήσετε και να διεκδικήσετε, είναι ψήφος που δε θα την ψάχνετε αύριο και αυτό συμβαίνει με το ΚΚΕ και όσους είναι δίπλα του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ