Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΚΑΒΑΛΑ: Την επανασύνδεση του ρεύματος σε πολύτεκνη οικογένεια κατάφεραν οι Λαϊκές Επιτροπές της Καβάλας, με δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες στη ΔΕΗ, η οποία αδιαφορώντας για τις συνθήκες διαβίωσης της 10μελούς οικογένειας, είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων οφειλών. Ο πατέρας είναι άνεργος με χρόνιο πρόβλημα υγείας και εδώ και δύο χρόνια του έχουν κόψει την αναπηρική σύνταξη που ελάμβανε από το 2.000. Τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας είναι άνεργα, ενώ τα μικρότερα είναι μαθητές. Η μόνη εργαζόμενη είναι η μητέρα που με τα ελάχιστα που βγάζει δεν μπορεί να καλύψει καν τις βασικές διατροφικές ανάγκες της οικογένειας.

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 24 έως τις 26 Νοέμβρη, οργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας. Οι στάσεις θα γίνονται από τις 7 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Την Τρίτη 25 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της στάσης, θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Εθνική οδό Πατρών- Αθηνών 158). Η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλα τα σωματεία του Δήμου Πατρέων να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τρίτης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δείχνοντας έμπρακτα την αξία της εργατικής αλληλεγγύης. Τα αιτήματα που προβάλλει Συνδικάτο και εργαζόμενοι είναι: Να μην κλείσει το Βρεφοκομείο, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσιους - κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονους ασφαλείς.

«ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ»: Τις αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές και παράνομες ενέργειες της διεύθυνσης της «Coca Cola 3E», που παρεμβαίνει ωμά και εκβιαστικά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Καταγγέλλει ότι «ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της 3Ε εκβιάζει συστηματικά εργαζόμενους - απεργούς να διαγραφούν από το Σωματείο του εργοστασίου, εάν θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και να υπογράψουν, μάλιστα, και έγγραφο στο οποίο να διαβεβαιώνουν με την υπογραφή τους ότι "αποφάσισαν" να διαγραφούν από τα μητρώα του Σωματείου».

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Με απολύσεις απάντησε η εργοδοσία στην κινητοποίηση εργαζομένων, για να πληρωθούν τους μισθούς που τους χρωστά. Η επιχείρηση, κατά πάγια τακτική της, καθυστερεί την πληρωμή των εργαζομένων της, με αποτέλεσμα να οφείλει στην πλειοψηφία τους μισθούς 7 περίπου μηνών. Την περασμένη Τρίτη, περίπου 15 εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Στο αίτημά τους, η εργοδοσία απάντησε με 5 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές Οκτώβρη η εργοδοσία είχε απολύσει τον γραμματέα του Σωματείου, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά θα απολύεται.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ στο Σωματείο Υπαλλήλων Οδικών Μεταφορών Αιτωλοακαρνανίας γίνονται την Κυριακή 23 Νοέμβρη, από τις 12 μ. έως 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

«FORTHNET»: Τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ίδρυσή του γιορτάζει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», με γλέντι που οργανώνει σήμερα, Σάββατο, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα 7 των Παλαιών Σφαγείων (Πειραιώς και Επταλόφου).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ