Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Με τα τρακτέρ στην Καρδίτσα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ οργανώνει στις 27 Νοέμβρη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, (ΕΟΑΣΚ). Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου θα γίνει και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Από εκεί, όλοι μαζί - εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών - θα στείλουν μήνυμα κοινού αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης η ΕΟΑΣΚ οργανώνει ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις - έγιναν, ήδη, στην Καρδίτσα με συμμετοχή αγροτικών συλλόγων από 23 χωριά, στον Παλαμά, στο Λιοντάρι, στο Μάρκο και θα συνεχιστούν σε άλλα χωριά - ενώ, από την Κυριακή 23 Νοέμβρη, θα τρακτέρ να βγουν στις πλατείες των χωριών.

Σε σχετική προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΟΑΣΚ τονίζεται: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία. Ο,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών αγώνων και συγκρούσεων με αυτές τις πολιτικές. Δεν μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτα, δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες, ειδικά όταν αυτοί συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ, αφού η ΚΑΠ υπήρχε και πριν τα μνημόνια και ξεκληρίζει κάθε χρόνο 20.000 μικρομεσαίους αγρότες».

Αναφερόμενη η προκήρυξη στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σημειώνει: «Στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής σε μέσα και εφόδια, προστέθηκαν τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ, οι παρακρατήσεις του ΦΠΑ, της επιστροφής πετρελαίου, των επιδοτήσεων.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι μπροστά μας. Καμία ρύθμιση δε θα έχει αντίκρισμα, αφού δε θα έχουμε εισόδημα. Μπροστά μας, επίσης, έχουμε:

  • Την φορολόγηση με 13 % (συν 27 % του φόρου προκαταβολή για το επόμενο έτος), από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, που θα επιφέρει παραπέρα αφαίμαξη του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • Τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που είναι εργαλείο για παραπέρα συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγαλεμπόρων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ