Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ
Πλαστά τα φάρμακα - σκουριασμένα τα εργαλεία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

«Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι τα φάρμακα που χορηγήθηκαν ήταν πλαστά και επίσης τα χειρουργικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σκουριασμένα», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης του Τσατίσγκαρ Σιντχάρθ Κομάλ Σιχ Παρντέσι, στην Ινδία, σχετικά με τους θανάτους γυναικών που συμμετείχαν σε πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων.

Τελικά, οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τις 13. Συνέχιζαν να νοσηλεύονται 60. Οι 20 ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δήλωναν ότι ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που τους δίνουν.

Ο γιατρός που χειρούργησε συνολικά 80 γυναίκες σε μόλις 5 - 6 ώρες με δύο βοηθούς (αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για έναν) σε εγκαταλελειμμένη κλινική αρνείται ότι ο ίδιος φταίει και αποδίδει τους θανάτους σε φάρμακα που χορηγήθηκαν μετά από τις επεμβάσεις. Σύμφωνα με κανονισμούς της κυβέρνησης - αφού η ίδια προωθεί τις μαζικές στειρώσεις ως μέθοδο αντισύλληψης - το ανώτατο ημερήσιο όριο στειρώσεων είναι 30.

Χτες έγινε γνωστό ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν με ένα ποσό που φτάνει τις 5.300 ευρώ.

Ο χειμώνας στην Ινδία είναι γνωστός σε ορισμένες περιοχές της ως «περίοδος των στειρώσεων», καθώς λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών πολλοί λένε ότι μειώνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης και αυτό θεωρείται ευκαιρία για να τεθούν σε εφαρμογή τα σχετικά προγράμματα. Κάθε γυναίκα που δέχεται να υποστεί στείρωση παίρνει από το κράτος 1.400 ρουπίες (γύρω στα 20 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ