Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκριση σχεδίων για τουριστικές «μπίζνες» σε Αργολίδα και Λασίθι

Την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας έλαβαν την Τετάρτη τα επενδυτικά σχέδια, στις περιοχές «Χερσόνησος Σίδερο» του νομού Λασιθίου και στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας, οι οποίες θα υλοποιηθούν με την έκδοση «Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης» (ΕΣΧΑΣΕ).

Η έγκριση των δύο «επενδυτικών» σχεδίων -εκ των οποίων το πρώτο θα απλωθεί σε έκταση 25.000 στρ. και το δεύτερο σε έκταση 2.000 στρ.- συνιστά, κατά τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκη,«εξέλιξη - ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους ξένους επενδυτές. Η Ελλάδα αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει»... Σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, οι δύο παραπάνω επενδύσεις αφορούν στην κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και ανέρχονται στα επτακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στο Λασίθι ανέρχεται στα 267,7 εκατ. ευρώ και αφορά τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ καθώς και βοηθητικών υποδομών και θα διενεργηθεί από τη βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group. Η δεύτερη επένδυση, με την επωνυμία «Kilada Hills», στην Αργολίδα, ύψους 418 εκατ. ευρώ, αφορά την κατασκευή ξενοδοχείου, παραθεριστικών κατοικιών και γηπέδου γκολφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ