Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Να «τα βρούμε» για τη διευθέτηση του χρέους

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ να αναδεικνύει το ζήτημα του χρέους, απευθύνοντας στις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης καλέσματα συνεργασίας, ώστε να συναποφασίσουν τους χειρισμούς που απαιτούνται για να επιτευχθεί η διευθέτησή του. Σε συνέντευξή του χτες στον ΣΚΑΪ, ο Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε αναγκαία τη διαπραγμάτευση, εξήρε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέκρινε την κυβερνητική στάση, λέγοντας «αυτό είναι αρνητικό, διότι, ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, ας βρούμε τον ελάχιστο κοινό πολιτικό τόπο να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για μια διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους».

Μάλιστα, σε μια έμμεση παραδοχή ότι τα διαφορετικά μείγματα διαχείρισης που πρεσβεύουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο, ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι παρά την αντιπαράθεση μεταξύ τους, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν, αφού «ο πολιτικός χρόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος από σήμερα μέχρι το Μάρτη», για να εκκρεμεί ένα ζήτημα που η αστική τάξη ιεραρχεί ψηλά, σαν άμεσα συνδεδεμένο με τα συμφέροντά της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρέπεμψε στο περιεχόμενο της συμφωνίας για την πιστοληπτική γραμμή, αποφεύγοντας να δηλώσει αν θα τη στηρίξει ή όχι.

Αν και απέφυγε να απαντήσει ερώτηση για εκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε υπέρμαχος μιας «προοδευτικής διακυβέρνησης», που αν προκύψει, «προφανέστατα τότε συζητάμε τα πάντα», όπως σχολίασε το ενδεχόμενο ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ