Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Απαράδεκτη φραστική επίθεση σε βάρος της Λ. Κανέλλη

Με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τον υποσιτισμό μαθητών

Προκλητική φραστική επίθεση εξαπέλυσε, χτες το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, από το βήμα της Βουλής, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος για τον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία. Ο υφυπουργός, για να καλύψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει μέχρι στο σημείο παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία, δε δίστασε να ταυτιστεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη!

«Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό». «Δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική», ήταν οι απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού.

Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την αγανάκτηση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία απάντησε «σα δε ντρέπεστε», ενώ ζήτησε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Δριβελέγκα λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;». Δεν δόθηκε καμιά απάντηση, ενώ απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Αμέσως μετά το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην οποία ανέφερε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών ζητώντας δωρεάν γεύματα στα σχολεία, κατέφυγε σε - πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη - κακοήθη φραστική επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ. Η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια».

Κάτω από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά του υφυπουργού ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του. Ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά δήλωσε προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ότι: «Οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κα Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω».

Δε λύνουν το πρόβλημα

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η Λιάνα Κανέλλη είχε καταθέσει στοιχεία οργανισμών που δείχνουν ότι «περίπου 750.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν στο όριο της φτώχειας και πολλά απ' αυτά υποσιτίζονται». Τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να λυθεί με χορηγούς και τα προγράμματα των ιδρυμάτων των εφοπλιστών, όπως αυτό του Νιάρχου, και σημείωσε: «Η πρότασή μας είναι: Ενα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα σχολεία, με κεντρική οργάνωση. Δεν το προτείνουμε μόνο εμείς, αλλά και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών».

Απαντώντας ο υπουργός παρουσίασε ως επίτευγμα κάποια προγράμματα - κοροϊδία της κυβέρνησης, που εξασφαλίζουν ένα φρούτο τη μέρα, όπως το «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» και τη στήριξη που παρέχει «σε δράσεις - όπως είπε - που αναλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες»!

Στη δευτερολογία της η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε προς τον υφυπουργό: «Μου ακουστήκατε σαν την Μαρία Αντουανέτα, σαν τον μύθο, τα παιδιά πεινάνε, να τους δώσετε ένα φρούτο την ημέρα, ένα παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι πάει να πει πείνα και λιποθυμία από την πείνα. Δώστε σε ένα παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, που δεν έχει φάει ένα εικοσιτετράωρο και θα σωθεί...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ