Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαμαρτυρίες αγροτών και νέων

Από τη διαμαρτυρία αγροτών στο Παρίσι, όπου πέταξαν κοπριά
Από τη διαμαρτυρία αγροτών στο Παρίσι, όπου πέταξαν κοπριά
Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της γαλλικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ πραγματοποίησαν, χτες, αγρότες της χώρας σε διάφορες πόλεις, με επίκεντρο την πρωτεύουσα, Παρίσι. Μετά από κάλεσμα της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Οργανώσεων διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη φορολογική πολιτική αλλά και τη συνεχιζόμενη μείωση στις τιμές των προϊόντων τους, ως αποτέλεσμα του εμπάργκο της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχει και η Γαλλία, κατά της Ρωσίας, που έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι διαδηλωτές αγρότες συμμετείχαν σε πορείες με τρακτέρ μέσα στις πόλεις, όπου έριξαν εκατοντάδες κιλά λαχανικών, φρούτων και κοπριάς, ειδικά έξω από τα γραφεία του Δήμου Σατρ στα νότια του Παρισιού. Η Συνομοσπονδία των αγροτών ανακοίνωσε πάντως ότι στην κινητοποίηση σε όλη τη χώρα βγήκαν πάνω από 36.000 τρακτέρ.

Διαδήλωσαν και οι μαθητές

Επίσης χτες σε περισσότερα από 20 σχολεία του Παρισιού οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης για το θάνατο του 21χρονου διαδηλωτή Ρεμί Φρες, που αντιδρούσε στη δημιουργία ενός φράγματος, ο οποίος σκοτώθηκε στις 26 Οκτώβρη, στη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής, από βομβίδα της αστυνομίας που τον χτύπησε στην πλάτη.

Ο νεαρός οικολόγος σκοτώθηκε στη διαδήλωση ενάντια στο φράγμα του Σιβάν (νοτιοδυτική Γαλλία) και από τότε έγιναν πολλές διαδηλώσεις, ειδικά στις νότιες πόλεις Ναντ και Τουλούζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ