Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ακυρώνει αποφάσεις που διευκολύνουν τους εργαζόμενους

Τουλάχιστον δέκα είναι - μέχρι στιγμής - οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μέσα στον Οκτώβρη που ακυρώνουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δε συμβαδίζουν με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Πρόκειται για τους δήμους Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Βριλησσίων, Κερατσινίου, Ζωγράφου, Νίκαιας, Βύρωνα, Χαλανδρίου και Αγίου Δημητρίου.

Οι αποφάσεις που ακυρώθηκαν αφορούν στη μη άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων που ορίζουν τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, στη μη αποστολή στοιχείων για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων και στην άρνηση προώθησης των διαδικασιών που αφορούν στην «αξιολόγηση».

Η δυνατότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώνει αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων αναδεικνύει ότι η Τοπική Διοίκηση είναι τμήμα του κρατικού μηχανισμού, που ανάλογα με τη βαθμίδα της ο ρόλος της είναι πολύ συγκεκριμένος, δηλαδή να υλοποιεί την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Επίσης, δείχνει ότι οι όποιες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων δεν μπορούν να είναι λόγος εφησυχασμού για τους εργαζόμενους, αντίληψη που συστηματικά καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ