Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά συσπείρωση για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Πάνω από 900 οι αποφάσεις συμμετοχής από συνδικάτα και φορείς. Ολα έτοιμα για τη μετακίνηση χιλιάδων διαδηλωτών απ' όλη τη χώρα

Ξεπέρασαν τις 900 οι αποφάσεις συνδικάτων και φορέων του κινήματος που καλούν και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο, μεθαύριο, Σάββατο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Από τις 908 συνολικά αποφάσεις, περισσότερες από 100 προέρχονται από σωματεία όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν είναι πλειοψηφία, «δένοντας» τα ιδιαίτερα αιτήματα του χώρου και του κλάδου τους με τη μεγάλη πανελλαδική εργατική - λαϊκή κινητοποίηση.

Η συμμετοχή τους, καθώς και η συμμετοχή χιλιάδων ακόμα εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, από κάθε πολιτικό χώρο, που ενώνονται κάτω από τα συνθήματα και τα αιτήματα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να το συκοφαντήσουν, να φρενάρουν τη δυναμική του.

Εκτός από τις αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ξεχωριστή σημασία έχουν εκείνες που συνδυάζονται με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα του συλλαλητηρίου. Τέτοιες αποφάσεις πήραν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Απόφαση για απεργία την 1η Νοέμβρη έχει πάρει και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ (ΖΟΥΡΑΣ).

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. έχει προκηρύξει για το Σάββατο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) έχει αποφασίσει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Τις ώρες που απομένουν, ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μετακίνηση και την υποδοχή χιλιάδων διαδηλωτών από την επαρχία στην Αθήνα. Από το βράδυ της Παρασκευής ξεκινούν τα λεωφορεία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα πλοία από την Κρήτη και τα άλλα νησιά. Στην Αττική, η μάχη κορυφώνεται σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Πικετοφορίες - συναυλίες

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι Λαϊκές Επιτροπές προγραμματίζουν σήμερα, Πέμπτη, τις εξής πικετοφορίες σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά: Από τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης. Από τη Λαϊκή Επιτροπή 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, στις 6 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πολύγωνο και πορεία σε κεντρικούς δρόμους στου Γκύζη. Στο Πέραμα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων. Στον Κορυδαλλό, στις 6.30 μ.μ., Ταξιαρχών και Γεννηματά.

Στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά σήμερα το πρωί θα κάνει παρέμβαση στην Α' ΔΟΥ και αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. προγραμματίζει πικετοφορίες στην Αγία Σοφία και στα Καμίνια (πλατεία Δωδεκανήσου).

Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου οργανώνονται επίσης σήμερα, Πέμπτη, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Αύριο, Παρασκευή, συναυλία hip hop στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα με τους Black days, Razones «Para Luchar» και Ροetic. Τέλος, συναυλία οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, για την κάλυψη των εξόδων των λεωφορείων για τη μετάβαση στην Αθήνα, στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ