Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλία με παγκόσμια απήχηση

Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, που χαιρετίζουν τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Μια σειρά οργανώσεις καταδικάζουν στα μηνύματά τους και τις συνδικαλιστικές διώξεις.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμ (VCGL)«θα ήθελε να σας εκφράσει τη σθεναρή της αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα σας και σας εύχεται κάθε επιτυχία». Η Συνομοσπονδία Ενωμένων Εργατικών Κογκρέσων Ινδονησίας (KASBI) σημειώνει: «Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια με το κάλεσμα γενικής απεργίας στα τέλη του Νοέμβρη δείχνουν τη σταθερότητα της εργατικής τάξης της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Η Εθνική Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Λιβάνου (Fenasol) «εκφράζει τη στήριξή της στην αγωνιστική πρωτοβουλία σας. Επίσης καταγγέλλουμε όλες τις επιθέσεις ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις δομές του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας». Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Κατασκευές, «εκ μέρους εκατομμυρίων εργαζομένων στις κατασκευές και στην επεξεργασία Ξύλου απ' όλες τις ηπείρους, σας μεταφέρει αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό στο ΠΑΜΕ και στα μέλη του και χαιρετίζει την απόφασή τους για οργάνωση πανελλαδικής καμπάνιας».

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ινδίας - BEFI,«εκ μέρους των εργαζομένων των τραπεζών της χώρας μας, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα σας και ευχόμαστε η πρωτοβουλία της 1η Νοέμβρη να έχει επιτυχία». Η Γενική Ενωση Εργαζομένων Παλαιστίνης,«εκ μέρους όλων των εργαζομένων της χώρας μας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας σε σας και στον αγώνα σας».

Η Ενωση Εργαζομένων στην Πρόνοια - Εκπαίδευση - Εμπόριο Τουρκίας - Sosyal - Is σημειώνει: «Σύντροφοι, μπορεί να μας χωρίζει μια θάλασσα, όμως να είστε σίγουροι ότι θα ακούσουμε τα τραγούδια των Ελλήνων εργαζομένων. Να είστε σίγουροι ότι τα βήματα των Ελλήνων εργατών στην Αθήνα θα τα νιώσουμε στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα η νίκη θα είναι δική μας!».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές - Γυαλί - Κεραμικά Πορτογαλίας - FEVICCOM«εκφράζει την αλληλεγγύη της στη δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ για την ανεργία και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Υποστηρίζουμε τα αδέρφια μας στην Ελλάδα σε αυτόν τον αγώνα, που θεωρούμε και δικό μας! Ζήτω το ΠΑΜΕ και οι Ελληνες εργάτες!».Η Διεθνής Συνδικαλιστική Ενωση των Συνταξιούχων της ΠΣΟ - ITU P & R«εκφράζει την αλληλεγγύη της και την υποστήριξή της για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα κατά της ανεργίας και ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας».

Η Ενωση Εργατών Κούβας - CTC σημειώνει: «Το εργατικό κίνημα της Κούβας στηρίζει τον αγώνα του ΠΑΜΕ για αξιοπρεπείς δουλειές και για την κάλυψη των απωλειών και άδικων μειώσεων στους μισθούς που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την 1η Νοέμβρη. Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει η ελληνική εργατική τάξη», αναφέρει η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Δημόσιο και καταγγέλλει την ποινικοποίηση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Ενωση Γυναικών Βραζιλίας - CMB«εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας ενάντια στην ανεργία. Εμείς, οι γυναίκες της Βραζιλίας, στηρίζουμε την κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη και πιστεύουμε ότι με την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ οι εργάτες, οι νέοι και ο λαός γενικά θα νικήσουν λέγοντας ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, λέγοντας ΝΑΙ στις κοινωνικές παροχές, για δωρεάν - δημόσια υγεία, για δουλειά για όλους».

Τέλος, οι γυναικείες οργανώσεις, μέλη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, «Ελπίδα για τη Ρωσία», «Ενωση Γυναικών Μεσογείου» (Ιταλία), «Ενωση Γυναικών Σαχάρας», και «Ομοσπονδία Γυναικών Παλαιστίνης» στέλνουν αγωνιστικό χαιρετισμό στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ