Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας σήμερα ενάντια στον «επανέλεγχο»

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Από κινητοποίηση των ΙΔΑΧ ενάντια στον «επανέλεγχο»
Από κινητοποίηση των ΙΔΑΧ ενάντια στον «επανέλεγχο»
Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως λήξη του ωραρίου) πραγματοποιούν σήμερα, ενάντια στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων και τις απολύσεις, το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ και σωματεία σε δήμους της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της στάσης θα γίνει συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αποφάσεις για τη στάση εργασίας μέχρι και χτες το μεσημέρι είχαν πάρει το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Ηλιούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Πετρούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Καισαριανής, Φυλής και Αγίων Ανάργυρων - Καματερού.

Στο μεταξύ, τριμελής ομάδα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μπήκε χτες στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για να κάνει ελέγχους στο γραφείο προσωπικού, υπό την προστασία των ΜΑΤ, που είχαν κατακλείσει το δημαρχείο. Την ίδια ώρα, σύρθηκαν στον εισαγγελέα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους γίνουν «συστάσεις». Οι συνδικαλιστές έλαβαν κλήση για «ειρηνική λύση διαφοράς», έπειτα από αναφορά που κατέθεσε ο Γ. Μπουτάρης.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας και προσπάθησαν να πλησιάσουν το γραφείο προσωπικού, όμως εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία τους τελικά συνάντησε τους ελεγκτές και τους επέδωσε κείμενο διαμαρτυρίας. Σήμερα και αύριο θα κάνουν στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) και συγκεντρώσεις στο δημαρχείο. Στις 6 μ.μ. οργανώνουν σύσκεψη στο δημαρχείο για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και τη Δευτέρα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ