Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της απεργίας σήμερα στη «Forthnet»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη «Forthnet-Netmed». Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, διεκδικούν να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις, να μπει τέρμα στο καθεστώς των επινοικιαζόμενων, να σταματήσουν οι απολύσεις και η εντατικοποίηση. Δίνουν ακόμα απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει «λοκ άουτ» και να αναγκάσει τους εργαζόμενους να πάρουν σήμερα άδεια ή ρεπό για να μην πάρουν μέρος στην απεργία.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση ενημέρωσε αρχικά τους «ενοικιαζόμενους» ότι σήμερα, Παρασκευή, δε θα δουλέψουν, αλλά θα πάρουν άδεια. Στην απάντηση των εργαζομένων πως θα απεργήσουν, έδωσε σε όλους υποχρεωτικά ρεπό. Αντίστοιχα, σε μια σειρά τμήματα, στελέχη της εταιρείας καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν άδεια ή ρεπό. Αμεση ήταν η παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου, που κατήγγειλε την προσπάθεια παρέμβασης στη συνδικαλιστική δράση. Υπενθύμισε ακόμα την «επιστράτευση» αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στην απεργία τους τον περασμένο Φλεβάρη και κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην τρομοκρατία, όποια μορφή κι αν παίρνει.

«Η εργοδοσία αφού απέτυχε να εμποδίσει την συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στο σωματείο τους, προσπάθησε παραβιάζοντας ακόμα και τους νόμους του αστικού κράτους να επιβάλει ρεπό ή υποχρεωτική άδεια σε όσους εργαζόμενους δήλωσαν πως θα απεργήσουν. Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους της επιχείρησης πως ο νόμος 1264/82 δεν έχει ακόμα καταργηθεί!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ