Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «GRANDE GLYFADA»
Επιτυχημένη απεργία ενάντια στην εντατικοποίηση, για την τήρηση της ΣΣΕ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Grand Glyfada» στην Κέρκυρα με απόφαση του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού. Την απεργία οργάνωσε το επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας και την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την παραβίαση του 5ήμερου, του προγράμματος των ρεπό, του 8ωρου και του διαλείμματος, ενώ παράλληλα διεκδικούν την καταβολή της υπερωριακής εργασίας με παράλληλη διόρθωση των μισθώσεων και της ασφαλιστικής κάλυψης.

Τη μαζική συμμετοχή στην απεργία χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, που σημειώνει πως «εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρείας δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν οι αποδοχές υπερωριακής εργασίας, θα διορθωθεί η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, προσθέτοντας τα ένσημα για τις μέρες των δεδουλευμένων ρεπό, ενώ από αύριο θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα εργασίας κανονικά, με τα διαλείμματα, και θα καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα προϋπηρεσίας με τον υπολογισμό και των παγωμένων ετών (μετά το 2012). Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα των ρεπό και να περιοριστεί η ένταση της δουλειάς».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις θα προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πολυήμερες απεργίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org