Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης

ARR

Τον Οκτώβρη το Κουκλοθέατρο ΜΑΙΡΗΒΗ (Σαχτούρη 4 και Σαρρή στου Ψυρρή) διοργανώνει το 2ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, στην Αθήνα, που θα διαρκέσει έως και το Μάη του '15. Συμμετέχουν κουκλοπαίχτες και αφηγητές απ' όλο τον κόσμο που έρχονται να μας εμπνεύσουν, να μας ψυχαγωγήσουν. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν παραστάσεις απ' όλες τις γωνιές της Γης ενώ, ταυτόχρονα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες θα εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα από εργαστήρια.

Στο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου για τον Οκτώβρη φιγουράρει η 60λεπτη «Manoviva» (Ζωντανά χέρια) της ομάδας Gia Girovago και Rondella από την Ιταλία και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Francesco Britto. Η παράσταση αυτή είναι εξέλιξη του κλασικού κουκλοθέατρου, όπου τα χέρια φτιάχνουν φιγούρες και δίνουν σχήμα σε ιστορίες χωρίς λόγια (8 και 9 Οκτώβρη, στις 9 μ.μ.).

Ο Tonι Zafra από την Ισπανία παρουσιάζει τον «Μικρό κόσμο». Οκτώ παραδοσιακά νούμερα μαριονέτας, με ήρωες κλασικούς χαρακτήρες του τσίρκου και της μποέμικης ζωής. Η ποίηση της εικόνας και η φυσικότητα της κίνησης σε συνδυασμό με τη μουσική κάνουν τον μικρό αυτόν κόσμο αληθινό (10, 11, 12/10). Ο Toni Zafra θα πραγματοποιήσει εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας με θέμα «Αρχιτεκτονική και κίνηση».

Το Νοέμβρη, θα δούμε τον David Zuazola από τη Χιλή με την 60λεπτη παράστασή του για όλες τις ηλικίες, «Λερωμένα φτερά» (14, 15, 16/11). Το Δεκέμβρη έρχεται το σχήμα Karromato από την Τσεχία που θα παρουσιάσει το «Ξύλινο τσίρκο», κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, διάρκειας 60 λεπτών (5, 6, 7/12). Ο Γενάρης του 2015 ξεκινά με «Το τέρας των σκουπιδιών» του θεάτρου σκιών Cengiz Ozek από την Τουρκία (2, 3, 4/1). Ο Φλεβάρης θα έχει γεύση Ουγγαρίας με την παράσταση «Stop» του σχήματος Cia, Mikropodium (6, 7, 8/2). Ο Μάρτης μάς πάει πιο μακριά, στην εξωτική Αργεντινή, με την ωριαία παράσταση για κάθε ηλικία «Επιδόρπιο» του Diergo Stirman (6, 7, 8/3). Ο Απρίλης μάς επαναφέρει στη γειτονική Βουλγαρία, στο Atelier 13 του Georgi Spansovh και τον 60λεπτο «Βαρόνο Munhausen» (3, 4, 5/4).

Στο πλαίσιο των παραστάσεων αφήγησης, στη γαλλική γλώσσα με παράλληλη μετάφραση / συναφήγηση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του τμήματος Στέλιο Πελασγό και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ο Καμέλ Γκενούν (Αλγερία / Γαλλία) θα παρουσιάσει (1 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα) «Ο άνθρωπος που ήθελε να δει τους αγγέλους», ενώ στις 2 Νοέμβρη, στις 3 το μεσημέρι «Το κορίτσι με τα χρυσά μαλλιά που μιλούσε στα πουλιά».

Ο Χαλιμά Χαμντάν (Μαρόκο / Γαλλία) θα παρουσιάσει (13 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα) το «Χίλιες και μία νύχτες στον κύκλο» και (14 Δεκέμβρη, στις 3 το μεσημέρι) το «Ο Μαχμπούλ, ο σοφός που έλεγε αστεία» αλλά και εργαστήρι με θέμα «Φτιάχνω μια κούκλα, φτιάχνω μια ιστορία».

Ο Τζιχάντ Νταρβίς (Λίβανος / Γαλλία) θα παρουσιάσει στις 9 Μάη, στις 5 το απόγευμα, «Ιστορίες ζωής μέσα σε πόλεμο», ενώ στις 10 Μάη, στις 3 το μεσημέρι το «Χασάν αλ Μπασρί, το ταξίδι του Σεβάχ του στεριανού». Εισιτήριο: 10 ευρώ, 8 ευρώ για τα παιδιά και 7 ευρώ το ομαδικό. Για τα μέλη της UNIMA 6 ευρώ. Πληροφορίες - κρατήσεις: 210.5222.181 και 6942.420.062.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ