Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντίστροφη μέτρηση για διαγραφές φοιτητών

«Δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο αν δεν έχουν διαγραφεί οι λιμνάζοντες», δήλωνε χτες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm», κλείνοντας για μία ακόμα φορά το δρόμο για ευνοϊκή ερμηνεία του νόμου που προβλέπει διαγραφή από τα μητρώα των σχολών, στις 31 Αυγούστου, των φοιτητών που βρίσκονται στο 11ο έτος και πάνω.

Ο υπουργός Παιδείας κάτω και από την πίεση των αντιδράσεων στο απαράδεκτο μέτρο και πατώντας πάνω στην κριτική που δέχεται από διάφορες δυνάμεις οι οποίες κρύβουν τον ταξικό του χαρακτήρα και κάνουν λόγο για περιπτώσεις «αδικιών», απέδωσε ευθύνες στα ιδρύματα τα οποία δεν ολοκλήρωσαν τους προβλεπόμενους οργανισμούς τους. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδραστικός νόμος 4009/2011 προβλέπει ότι η διαγραφή των φοιτητών προχωρά, «εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος». Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η συγκρότηση των Οργανισμών είναι μέτρο που διασφαλίζει στον φοιτητή το δικαίωμα να συνεχίζει και να ολοκληρώνει τις σπουδές του, καθώς αποτελούν σημαντικό μοχλό προώθησης της υλοποίησης της αντιδραστικής, αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων.

«Τα ιδρύματα ευθύνονται που δεν ολοκλήρωσαν αυτή την υποχρέωσή τους. Αρα εμείς δεν έχουμε νομοθετικά καμία δυνατότητα, πηγαίνουμε με την 31/8 καταληκτική ημερομηνία του νόμου», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Προκειμένου δε να πείσει για την αναγκαιότητα του μέτρου που πετά παιδιά λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, δήλωνε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει 31/8 τα πανεπιστήμια να αποκτήσουν πραγματική εικόνα του αριθμού του φοιτητικού τους δυναμικού, να καταλάβουν δηλαδή και να το ξέρουν αυτό και οι διεθνείς παρατηρητές των πανεπιστημίων, γιατί τα πανεπιστήμια αξιολογούνται κι απέξω»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ