Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 - Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς το 1944 διοργανώνει τις Κυριακές 17 και 24 Αυγούστου το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

  • Την Κυριακή 17/8, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 6 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, συνδεδεμένα με τον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών (Μνημείο Ομήρων Γερμανίας στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, Αρμένικα, πλατεία Ηρώων, Γέμελου και Μενεμένης, Κασταμονής και Ιωνίας). Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο χώρο της Μάνδρας, όπου θα μιλήσει εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
  • Την Κυριακή 24/8, η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη). Μετά τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιών εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και του ΚΚΕ, θα γίνει πορεία στο χώρο του κοινοτάφιου στο Γ' Νεκροταφείο, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα κατατεθούν στεφάνια και θα αναγνωστεί προσκλητήριο των νεκρών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ