Κυριακή 10 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρόνιες ελλείψεις στην πυρόσβεση

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική ήρθαν πάλι στο προσκήνιο, μετά την προχτεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα οργανικά κενά και το γερασμένο στόλο, επίγειο και εναέριο, αλλά είναι αντιμέτωποι και με τα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης και δη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός επισκέφθηκε πριν από μία εβδομάδα ακριβώς το νησί και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας. Από εκεί, δήλωνε πως «είναι σημαντικό να υπάρχει πρόληψη και σχεδιασμός που ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε πάσης φύσεως επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας». Και πρόσθετε: «Βέβαια, τα προβλήματα που υπάρχουν με τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι γνωστά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ούτε να τα υποβαθμίσουμε, ούτε να αφήσουμε την επίλυσή τους στην τύχη».

Τι έγινε χτες ακριβώς εκεί, στη Ρόδο;

Αυτά τα προβλήματα δεν είναι χτεσινά. Είναι χρόνια και αποτέλεσμα της ίδιας της πολιτικής των κυβερνήσεων. Οι πυροσβέστες να δουλεύουν με όπλο το φιλότιμο. Να εργάζεται ο ένας για δύο και μάλιστα μέχρι τη φυσική εξάντληση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ