Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα 44 αγγεία με γραπτή διακόσμηση, δύο χάλκινα αγγεία αποσπασματικά σωζόμενα, δαχτυλίδια χρυσά, από τα οποία ένα με έγγλυφη διακόσμηση στη σφενδόνη. Επίσης, βρέθηκαν χάλκινα κομβία, ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους, δύο χάλκινα εγχειρίδια, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια και μεγάλος αριθμός σφραγιδόλιθων, με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα. Στο τέλος του δρόμου αποκαλύφθηκε αποθέτης, με άφθονη κεραμική, που προέρχεται - πιθανώς - από αγγεία πόσης, κρατήρες, υδρίες και αμφορείς.
Ο θολωτός τάφος της Αμφισσας είναι ένα μοναδικό εύρημα, το πρώτο αυτού του είδους που αποκαλύπτεται στη Φωκίδα και ένα από τα ελάχιστα στη Στερεά Ελλάδα. Η επιστημονική δημοσίευσή του αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την εγκατάσταση στην περιοχή της Αμφισσας κατά τη μυκηναϊκή περίοδο, αλλά και για την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα του ιερού των Δελφών.
Για την προστασία του μνημείου, η Εφορεία, με επικεφαλής την προϊσταμένη, αρχαιολόγο Αθανασία Ψάλτη, μερίμνησε για την παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων σε 24ωρη βάση.