Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οχι στην υποβάθμιση σχολείων στον Ωρωπό

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Από κινητοποίηση ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων
Από κινητοποίηση ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων
Για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας. Στο κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης, σημειώνεται ότι:

«Στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις - συμπτύξεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή τα Δημοτικά Σχολεία των Αγίων Αποστόλων, της Μαλακάσας, του Χαλκουτσίου και το 2ο Σκάλας - Νέων Παλατίων του Δήμου Ωρωπού πρόκειται να υποβαθμιστούν.

Πιο συγκεκριμένα:

Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αποστόλων: Από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Δημοτικό Σχολείο Μαλακάσας: Από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου: Από επταθέσιο σε εξαθέσιο.

2ο Σκάλας - Νέων Παλατίων: Από οχταθέσιο σε εξαθέσιο.

Η επιλογή αυτή αποτελεί την κορύφωση της ταλαιπωρίας των παιδιών λαϊκών οικογενειών και στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού. Η απόφαση θα δυσκολέψει παραπέρα την ήδη μετ' εμποδίων εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών του σχολείου (ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών κ.ά.). Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της εφαρμογής της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ, η οποία οδηγεί στο "νέο σχολείο της αγοράς" όπου κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να προσελκύσει χορηγούς (που θα παρεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) και να έχει ευθύνη για τα οικονομικά της και το πρόγραμμά της, το οποίο θα μπορεί να είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με άλλα σχολεία. Δημιουργούνται δηλαδή σχολεία (άρα και μαθητές) πολλών κατηγοριών. Για όλα αυτά θα αξιολογούνται σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Συνέπεια των εξελίξεων αυτών θα είναι η δημιουργία τάξεων τριάντα και πλέον μαθητών, κάτι που θα υποβαθμίσει παραπέρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον, θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού δικαιολογημένα αντιδρούν στην υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, καθώς και στο σύνολο της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής αυτής πολιτικής».

Το ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό: Αν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφαση για την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων στο Δήμο Ωρωπού και τι μέτρα θα πάρει για την κάλυψη σε κτιριακές, υλικές, λειτουργικές και άλλες ανάγκες των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ