Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενοπλοι ακινητοποίησαν δύο οχήματα και αφού έβγαλαν έξω 15 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτά τους σκότωσαν τον ένα μετά τον άλλο, στην επαρχία Γορ του κεντρικού Αφγανιστάν. Εντεκα άντρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, δήλωσε ο Αμπντούλ Χάι Χατίμπι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, ενώ ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Φαχίμ Καϊέμ, κατηγόρησε τους Ταλιμπάν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η ιρανική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε χτες τη σύλληψη του ανταποκριτή της «Ουάσινγκτον Ποστ» στην Τεχράνη και της επίσης δημοσιογράφου συζύγου του, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις για τις συλλήψεις.

ΟΣΛΟ.-- «Λάβαμε πληροφορίες πως μια ομάδα μαχητών αναχώρησε από τη Συρία με στόχο να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη Δύση και η Νορβηγία αναφέρθηκε συγκεκριμένα ανάμεσα στους στόχους τους», δήλωσε χτες ο επικεφαλής των αναλυτών της Υπηρεσίας Ασφαλείας της νορβηγικής Αστυνομίας, Γιον Φίτγε Χόφμαν.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Πέμπτος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκίνησε χτες μεταξύ της κροατικής κυβέρνησης και του ουγγρικού ενεργειακού ομίλου «MOL», σχετικά με θέματα που αφορούν το μέλλον της κροατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου «ΙΝΑ». Η κροατική κυβέρνηση διατηρεί σήμερα το 44,84% των μετοχών της «ΙΝΑ», ενώ η «MOL» το 49,08%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ