Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρες για το έλλειμμα

Συνεχίζεται η αποπροσανατολιστική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κύκλων της κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, καθώς αφήνονται αιχμές για τεχνητή διόγκωσή του μέσω της ΕΛΣΤΑΤ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του εν λόγω ελλείμματος, ζήτησε με δηλώσεις της «να αποδειχθεί επιτέλους ποιος οδήγησε αναπόδραστα τη χώρα στα μνημόνια». Θύμισε ότι προεκλογικά η ΝΔ έλεγε πως θα γίνει μία και μοναδική Εξεταστική για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, ωστόσο «ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν θα δώσει αυτοδυναμία σε κανέναν και επομένως αποφάσισε υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας».

Απαντώντας το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, σημείωσε: «Το κρίσιμο ιστορικά ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός σε ποια κατάσταση έφτασε η ελληνική οικονομία από το 2004 έως το 2009, κατάσταση που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας, με δημόσια ελλείμματα "ρεκόρ" ύψους 15,7%».

Η τοποθέτηση αυτή μάλλον δεν κάλυψε τον Γ. Παπανδρέου που, με δική του ανακοίνωση, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο κατά πόσο συμφωνεί ή όχι με την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, αναφορικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ