Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με φθαρμένα υλικά χτίζει «μέτωπο» για τη διαχείριση

Την αυριανή εκδήλωση για τους αιγιαλούς αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαπιστώσει αν η ανταπόκριση στις προσκλήσεις που έχει αποστείλει, θα του επιτρέψει να ευελπιστεί τουλάχιστον ότι παγιώνεται η συνεργασία του με όσες δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος υπήρξε προσέγγιση για το ζήτημα της ΔΕΗ.

«Μέσα από αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της δικής μας πολιτικής παρέμβασης, είναι φανερό ότι διαμορφώνονται και οι όροι για να δημιουργηθεί ένα μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει και το θέμα της κυβερνητικής ανατροπής», δήλωσε σχετικά ο Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στον Γ. Μηλιό, που για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, με άρθρο του, επέκρινε τα ανοίγματα στις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης. Ο Π. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινείται στην ίδια δοκιμασμένη αντίληψη την οποία είχε τα τελευταία 2 χρόνια και στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (...) Οχι μια μονομερής απεύθυνση (...) η προσπάθεια να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά αυτοδύναμος στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν πρέπει να αντιστρατεύεται μια πολιτική ανοιγμάτων και συμμαχιών».

Πάντως, οι απανωτές διαφοροποιήσεις του Γ. Μηλιού προκαλούν προβληματισμό στην Κουμουνδούρου. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι διεκδικεί το ρόλο που φαίνεται να εγκαταλείπει - όπως διατείνονται - ο Π. Λαφαζάνης. Για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επικαλούνται τη στήριξη που παρέχει ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» το τελευταίο διάστημα σε βασικές επιλογές της ηγετικής ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι αυτή του εμπιστεύεται το χειρισμό σημαντικών θεμάτων, απονέμοντάς του εκ των υστέρων τα εύσημα για την επιτυχή διεκπεραίωσή τους.

Ο βουλευτής και στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», εναντιώνεται στις κολεγιές που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ» ή τους αιγιαλούς και προτείνει επιμονή στο δίλημμα «αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές»: «Οι "δυνάμει σύμμαχοι" του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ένας υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, διατυπώνουν ένα λόγο ο οποίος δεν συνάδει με τις κόκκινες γραμμές του κόμματος (...) πρόκειται για στοιχεία ξένα προς τον πυρήνα του προγράμματός μας, τα οποία καιροσκοπικά συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν αντικειμενικά ως συστημική πίεση στο κόμμα μας», αναφέρει ο Γ. Μηλιός, άποψη που αποσιωπά το γεγονός ότι η υπαρκτή βάση για τη συνεύρεση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς τους «δυνάμει συμμάχους» που επικρίνει είναι η ίδια η στράτευση του κόμματός του στο στόχο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Στο μεταξύ την κατηγορηματική διάψευση του Β. Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε δημοσίευμα του «Εθνους» σύμφωνα με το οποίο ήταν ευνοούμενος του Φ. Πετσάλνικου, με τη βοήθεια του οποίου μετατέθηκε στον ΟΤΕ Καστοριάς, αλλά και εκλέχτηκε βουλευτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκό «ψαχνό» πίσω από τον κουρνιαχτό για τις επαφές στο Σίτι(2014-11-28 00:00:00.0)
Πετάει στην κυβέρνηση το μπαλάκι της αντιλαϊκής συναίνεσης(2014-11-21 00:00:00.0)
Αναζητά συνεταίρους για την άσκηση της διαχείρισης(2014-09-02 00:00:00.0)
Εκβιάζει για να αποσπάσει λαϊκή συναίνεση σε αντιλαϊκές επιλογές(2014-07-01 00:00:00.0)
Απλωσε «δίχτυα» κι αναμένει την «ψαριά»(2014-06-26 00:00:00.0)
Ολα τα σφυριά χτυπούν στον ίδιο στόχο(2013-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ