Κυριακή 13 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αφορμή το νέο ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες

Αλλο ένα τραγικό περιστατικό με μετανάστες που βρέθηκαν στη θάλασσα και πνίγηκαν, σημειώθηκε την Παρασκευή, βορειοδυτικά από το Καρλόβασι της Σάμου. Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξαν δύο νεκρούς (έναν άνδρα και μία γυναίκα), ενώ διέσωσαν άλλα 13 άτομα. Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Σταμάτη Φιλιππή και Κώστα Τζίχα, περιφερειακό και δημοτικό σύμβουλο, αντίστοιχα, εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Σάμου το απόγευμα της Παρασκευής (11-7-2014), εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του Κόμματος στους πρόσφυγες. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ενημερώθηκαν από το λιμενάρχη Σάμου για τις πιθανές αιτίες του τραγικού συμβάντος, για τα θύματα του ναυαγίου και ζήτησαν και πήραν πληροφορίες για την κατάσταση και την περίθαλψη των διασωθέντων. Μέχρι την ώρα της ενημέρωσης είχαν διασωθεί 13 ναυαγοί, είχαν ανασυρθεί τα πτώματα ακόμη δύο, ενώ, με βάση τις πρώτες πληροφορίες για τους επιβαίνοντες, αγνοούνταν 22 άνθρωποι. Γεγονός που αυξάνει τους φόβους για πολύνεκρο ναυάγιο.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επανέλαβαν τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητούν:

  • Την πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα των διασωθέντων, την εξασφάλιση διερμηνείας και νομικής υποστήριξης, τη φιλοξενία τους και την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
  • Να παύσουν οι άδικες, πολύμηνες φυλακίσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και οι παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.
  • Δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με επαρκή σίτιση και στέγαση, πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν διερμηνεία και νομική αρωγή.
  • Να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού των μεταναστών στη χώρα μας και να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για τις χώρες προορισμού τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ