Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Επίσκεψη στο τείχος στον Εβρο

Την ώρα που τα αντιμεταναστευτικά μέτρα στα χερσαία σύνορα έχουν ενισχυθεί και με τη λειτουργία του τείχους, στρέφοντας τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών στα θαλάσσια επικίνδυνα ταξίδια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας επισκέφτηκε χτες το τείχος και τις εγκαταστάσεις της περιοχής του Εβρου, εκθειάζοντας τα μέτρα καταστολής στα σύνορα της χώρας. Είπε πως «υπάρχουν ακόμα πολλά που θα πρέπει να γίνουν», προαναγγέλλοντας τη «βελτίωσή» τους.

Δήλωσε ότι με την εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» «πετύχαμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ομως δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Τα στοιχεία για τον Ιούνιο δείχνουν ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που καταφέραμε να αποτρέψουμε την είσοδό τους στην Ελλάδα, αυξήθηκε σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013. Τον Ιούνιο του 2013 είχαν συλληφθεί 995 μη νόμιμοι μετανάστες και τον Ιούνιο του 2014 ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί».

Επισκεπτόμενος το τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών, δήλωσε ότι «τα επτά τμήματα συνοριακής φύλαξης που βρίσκονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας με τους περίπου 550 αστυνομικούς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης». Ο υπουργός επισκέφτηκε και το προαναχωρησιακό κέντρο στο Φυλάκιο Ορεστιάδας όπου κρατούνται όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται για να διωχτούν από τη χώρα.

Στο μεταξύ στον εντοπισμό, διάσωση και σύλληψη δώδεκα μεταναστών προχώρησε προχτές το Λιμενικό Σώμα στην Κάλυμνο. Στη συνέχεια κατόπιν ερευνών στην περιοχή, εντοπίστηκε 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα της Καλύμνου, συνελήφθη, καθώς αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο υπεύθυνος για τη μεταφορά τους. Διάσωση τεσσάρων μεταναστών πραγματοποιήθηκε προχτές και στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org